12 νέα μηχανήματα αιμοκάθαρσης στη μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Βενιζελείου

Ανακοίνωση της διοίκησης

"Στο πλαίσιο της συνεχούς βελτίωσης της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών προς τον πολίτη, στο Γ.Ν. «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ – ΠΑΝΑΝΕΙΟ» παρελήφθησαν στις 16/4/2019 δώδεκα(12) Συστήματα τεχνητού νεφρού αιμοδιήθησης – αιμοδιαδιήθησης και on-line μεθόδων για τις ανάγκες της μονάδας τεχνητού νεφρού, με χρηματοδότηση μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υγείας, συνολικής δαπάνης 170.152,80 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Τα Μηχανήματα εκτελούν όλες τις σύγχρονες μεθόδους αιμοκάθαρσης.

Με την ολοκλήρωση της προμήθειας αυτής έχει σημαντικά αναβαθμισθεί η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου στην οποία πρόσφατα επίσης εγκαταστάθηκαν η Νέα Μονάδα Αντίστροφης Όσμωσης για την επεξεργασία του νερού με σύστημα θερμικής επεξεργασίας βρόγχου (η πρώτη στην Ελλάδα) προϋπολογισμού 120,000 € καθώς και οι νέες Πολυθρόνες Αιμοκάθαρσης προϋπολογισμού 34,000€ οι οποίες είναι σύγχρονες και λειτουργικές.

Στοιχεία των 12 μηχανημάτων:

Η λειτουργία των 12 μηχανημάτων αιμοκάθαρσης βασίζεται σε ενσωματωμένους μικροεπεξεργαστές (microprocessors) και συνδυάζουν την ασφάλεια και την ευκολία στη χρήση σύμφωνα με τις αυστηρές απαιτήσεις και τις προδιαγραφές για την πλήρη αξιοπιστία στην αιμοκάθαρση.

Είναι τελευταίας τεχνολογίας, διαθέτουν συστήματα αυτοελέγχου πριν την έναρξη της διαδικασίας αιμοκάθαρσης, ενώ φέρουν όλους τους απαραίτητους αυτοματισμούς και τα συστήματα ασφαλείας για την προστασία τους ασθενούς.

Επίσης διαθέτουν σύστημα αυτοδιάγνωσης βλαβών, και όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα – συσκευές για μια ολοκληρωμένη θεραπεία αιμοκάθαρσης και των παραλλαγών της. Οι ενδείξεις των παραμέτρων λειτουργίας απεικονίζονται σε έγχρωμη οθόνη αφής (touch screen) υψηλής ευκρίνειας στην Ελληνική γλώσσα.

Διαθέτουν on –line primming σε όλες τις θεραπείες με εξοικονόμηση αναλωσίμων σε κάθε συνεδρία αιμοκάθαρσης".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ