Αγώνας δρόμου για τα απορρίμματα, με φόντο την 28η Οκτωβρίου

Ξεκίνησε, τη νύχτα, η αποκομιδή

Ήδη από την πρώτη ημέρα της απεργίας των εργαζομένων στην Καθαριότητα, ο δήμος Ηρακλείου και ο αντιδήμαρχος Κώστας Βαρδαβάς είχαν σχεδιάσει το πλάνο για την, όσο το δυνατόν, γρηγορότερη αποκομιδή των απορριμμάτων, με φόντο τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου αλλά και την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Από τις 22.00 χθες το βράδυ, όλος ο μηχανοκίνητος εξοπλισμός τους δήμου βγήκε στους δρόμους του Ηρακλείου, απομακρύνοντας τους εκατοντάδες τόνους απορριμμάτων που ... προλάβαμε να εναποθέσουμε στους κάδους και γύρω από αυτούς, διαμορφώνοντας ήδη από την πρώτη ημέρα μικρές χωματερές.

Προτεραιότητα είναι να καθαριστούν το κέντρο της πόλης, η πλατεία Ελευθερίας, η περιοχή του Αγίου Δημητρίου, ο “σταυρός” της πόλης και άλλα κομβικά σημεία.

Κόντρα, πάντως, στη συμπεριφορά των περισσότερων απέναντι στις εκκλήσεις να κρατάμε τα απορρίμματα στο σπίτι μέχρι τη λήξη της απεργίας, η περιοχή της Ν.Αλικαρνασσού έδειξε καλό εαυτό και αυτοσυγκράτηση.

Όπως τονίζει ο αντιδήμαρχος Κ.Βαρδαβάς, όλοι οι κάτοικοι της Νέας Αλικαρνασσού, κράτησαν τα σκουπίδια στα σπίτια τους, δεν τα έβγαλαν έξω και έτσι η περιοχή διατηρήθηκε σε αξιοπρεπή επίπεδα.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ