Κρήτη | 12.01.18 18:15
“Ανάσα” για τις δικαστικές υπηρεσίες

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σε εξέλιξη οι εργασίες ανακαίνισης αιθουσών

Μικρή αλλά σημαντική “ανάσα” για τις δικαστικές υπηρεσίες στα Χανιά που στενάζουν από την έλλειψη στέγης αναμένεται να αποτελέσει ο χώρος που θα παραχωρηθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Πρόκειται για τις αίθουσες που βρίσκονται κάτω από το Στρατοδικείο στο Μέγαρο της πρώην Νομαρχίας, στις οποίες παλαιότερα φιλοξενούνταν τα αρχεία της Υπηρεσίας Δόμησης (Πολεοδομίας).

Οι εργασίες ανακαίνισης και συντήρησης του χώρου, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ, βρίσκονται σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες, ενώ όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης εκτός από τις αίθουσες θα αναπλαστεί και ο εξωτερικός χώρος.

«Στις αίθουσες αυτές φιλοξενούνταν παλαιότερα τα αρχεία της Πολεοδομίας όταν ακόμα η Υπηρεσία αυτή στεγάζονταν στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων. Είναι ένας χώρος περίπου 200 τ.μ. που αυτή την περίοδο επισκευάζεται και αναμορφώνεται», τόνισε ο κ. Βουλγαράκης.

Πρόσθεσε δε ότι ο ίδιος είχε δεσμευτεί κατά το παρελθόν να παραχωρήσει έναν χώρο για τις ανάγκες των Δικαστηρίων και έως ότου δημιουργηθεί νέο Δικαστικό Μέγαρο που λύσει το πρόβλημα της έλλειψης χώρου για τα Δικαστήρια.

«Στο πλαίσιο αυτό, ως Περιφερειακή Ενότητα Χανίων θα συνάψουμε με το Υπουργείο Δικαιοσύνης μια προγραμματική σύμβαση ορισμένου χρόνου για την παραχώρηση του συγκεκριμένου χώρου έναντι ενός συμβολικού τιμήματος», ανέφερε ο κ. Βουλγαράκης.
Επίσης, έκανε γνωστό ότι η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων έχει εξασφαλίσει 300.000 ευρώ για την ανακαίνιση – συντήρηση του κτηρίου του Υγειονομικού που βρίσκεται επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου καθώς και άλλες 200.000 ευρώ για τη επισκευή – ανακαίνιση του κτηρίου που στεγάζεται η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων δηλαδή το πρώην Νομαρχιακό Μέγαρο.

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα