Δικαίωση έξι χρόνια μετά τη δολοφονία του 19χρονου

Tακτικοί δικαστές και ένορκοι έκριναν ότι ο δύο 25χρονοι συμπατριώτες του θύματος είναι ένοχοι για τις κατηγορίες της άμεσης και της απλής συνέργειας

Ομόφωνα ένοχοι κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου δύο νεαροί Βρετανοί που φέρονται να εμπλέκονται ως συνεργοί στη δολοφονία του 19χρονου Tyrell Matthews Burton, ο οποίος μαχαιρώθηκε θανάσιμα στα Μάλια ενώ έκανε διακοπές.

Έξι και πλέον χρόνια μετά τη φονική συμπλοκή τακτικοί δικαστές και ένορκοι έκριναν ότι ο δύο 25χρονοι συμπατριώτες του θύματος είναι ένοχοι για τις κατηγορίες της άμεσης και της απλής συνέργειας αντίστοιχα.

Ουδείς εκ των δύο εμφανίστηκε στο δικαστήριο και μάλιστα ο ένας ούτε καν εκπροσωπήθηκε. Αυτός καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών για άμεση συνέργεια ενώ ο συγκατηγορούμενος του καταδικάστηκε σε κάθειρξη επτά ετών για απλή συνέργεια ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας. Και για τους δύο η έφεση δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη (κατά πλειοψηφία) και έτσι πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή.

Εκτός φυλακής βρίσκεται και ο φυσικός αυτουργός καθώς αν και καταδικάστηκε σε 15ετή κάθειρξη από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, η Βρετανική Δικαιοσύνη είπε «όχι» στο αίτημα έκδοσης των Ελληνικών Αρχών με τον ισχυρισμό ότι δεν είχε κλητευθεί.

Η καταδίκη των δύο νεαρών Βρετανών επέφερε ανακούφιση στη μητέρα του θύματος, η οποία ήταν παρούσα στο δικαστήριο.

Ο συνήγορος της οικογένειας κ. Γιάννης Κωνσταντουδάκης δήλωσε ικανοποιημένος, υπογραμμίζοντας ότι το δικαστήριο αναγνώρισε τον κρίσιμο ρόλο που είχαν στην αναίτια δολοφονία του θύματος οι κατηγορούμενοι.

Πλέον αναμένουν τα επόμενα στάδια και φυσικά την έκδοση ευρωπαϊκών ενταλμάτων.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ