"Είμαστε αντιμέτωποι με την Κλιματική Αλλαγή και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα"

Επαφές και συζητήσεις με τους τοπικούς φορείς έχει ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας

Με αναφορές στην τραγωδία στο Μάτι συνόδευσε τις δηλώσεις του στο περιθώριο της άσκησης εκκένωσης που παρακολούθησε στο ξενοδοχείο Creta Maris, στην Χερσονησο, ο Γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος έχει επαφές με τους τοπικούς φορείς.

Όπως υπογράμμισε:
"Ζούμε κάθε μέρα με τις σκέψεις μας στους ανθρώπους που χάθηκαν στο Μάτι και στη Μάνδρα. Καλύτερα να μιλάμε λίγο και να δουλεύουμε πολύ σκληρά. Το στοίχημα ζωής για τον καθέναν μας είναι να μην ξαναζήσουμε τέτοιες καταστάσεις".

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφερόμενος στην άσκηση τόνισε: "Ήταν μια άσκηση υψηλού επιπέδου. Είναι σημαντικό να εμπεδώσουμε τέσσερις άξονες στο επιχειρησιακό μας σχέδιο: 1) την Πρόληψη, 2) την Ετοιμότητα, 3) την Αντιμέτωπη και 4)την βραχεία αποκατάσταση. Δεν είναι ταμπού το ζήτημα των ασκήσεων.
Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουμε να αντιμετωπίσουμε πλέον αυτά που φέρνει η Κλιματική Αλλαγή και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα"
.


Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ανέφερε:

"Η κυβέρνηση στα θέματα Πολιτικής Προστασίας εφαρμόζει το" "μιλάμε λιγότερο και δουλεύουμε περισσότερο". Ο Νίκος Χαρδαλιας εφαρμόζει αυτό το δόγμα και φέρνει αποτελέσματα. Σήμερα παρακολουθησαμε μια καταπληκτική άσκηση που μας έδωσε τη δύναμη και την εμπιστοσύνη σε όσους συμμετείχαν. Ο βαθμός ετοιμότητας ήταν υψηλότατος. Συγχαρητήρια κι εύχομαι το σημερινό παράδειγμα να το ακολουθήσουν κι άλλες ξενοδοχειακές μονάδες. Έχουμε προγραμματίσει αντίστοιχες ασκήσεις και σε αθλητικές εγκαταστάσεις".

"Βιώνουμε μια εποχή αρκετά δύσκολη, που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο από την εμφάνιση των φαινομένων της Κλιματικής Αλλαγής. Οι κίνδυνοι αυξάνονται" προειδοποίησε ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας και τόνισε: "Η απάντηση σε αυτή τη διαδικασία είναι η επιτυχής διαχείριση των κινδύνων και των καταστροφών μέσα από τους τρεις πυλώνες που πρέπει να συνεργαστούν:την επιστημονική κοινότητα, την επιχειρησιακη διάταξη και τους Δήμους, τους φορείς και τον καθέναν από εμάς".
Ο ίδιος ανέφερε πως η άσκηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα πήγε καλύτερα από τις προηγούμενες φορές

Ο Διοικητής των Περιφερειακών Υπηρεσιών Κρήτης της Πυροσβεστικής, Νίκος Λαγουδάκης συνεχάρη την Διεύθυνση του ξενοδοχείου για την διοργάνωση της άσκησης όλα αυτά τα χρόνια και υπογράμμισε:
"Δείχνει την ευαισθησία της σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, αλλά και ασφάλειας του προσωπικού και των τουριστών. Είναι ένα καλό παράδειγμα που πρέπει να ακολουθήσουν κι άλλες εταιρείες στην Κρήτη για να υπάρχει μια σχετική ετοιμότητα".

Τέλος ο ξενοδόχος κ. Ανδρέας Μεταξάς επεσήμανε: "Είναι πάρα πολύ σημαντική αυτή η άσκηση που έχουμε ξεκινήσει. Ευχή μου είναι να γίνεται από περισσότερα ξενοδοχεία και περισσότερους φορείς του τουρισμού. Βάζουμε καλές σκέψεις στους πελάτες, ότι εδώ υπάρχει ασφάλεια. Νοιαζόμαστε για τον άνθρωπο. Μας ενδιαφέρει και η ασφάλεια του προσωπικού. Μας ενδιαφέρει να είμαστε σε μια μονάδα που θα παρέχει ασφαλείς συνθήκες σε εργαζομένους και πελάτες, για να απολαμβάνουν οι μεν τη δουλειά τους και οι δε τις διακοπές τους. Στον υποτιθέμενο κίνδυνο εξασκούμε και την μεταξύ μας συνεργασία"

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ