Εκδηλώσεις της ΟΠ Κρήτης της ΚΝΕ για το Προσφυγικό

Οι οργανώσεις στο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ της Κρήτης οργανώνουν σήμερα και αύριο εκδηλώσεις με θέμα «Το προσφυγικό στην επικαιρότητα… οι αιτίες στην αφάνεια»

Η ΟΠ Κρήτης της ΚΝΕ στο πλαίσιο του μεγάλου πολιτικού ανοίγματος που πραγματοποιεί από την αρχή της χρονιάς σε όλους τους χώρους νεολαίας, αυτή την περίοδο πραγματοποιεί μια σειρά πρωτοβουλίες ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, τους πολέμους για τα κέρδη των λίγων, την λειτουργία και αναβάθμιση της Βάσης της Σούδας στο Νησί μας καθώς και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, τους ξεριζωμένους των περιοχών που έχουν πληγεί από τους πολέμους σήμερα ή στο παρελθόν.

Στο πλαίσιο αυτό οι οργανώσεις στο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ της Κρήτης οργανώνουν σήμερα και αύριο εκδηλώσεις με θέμα «Το προσφυγικό στην επικαιρότητα… οι αιτίες στην αφάνεια».

Στο Ηράκλειο

Σήμερα Τετάρτη 4 Δεκέμβρη, στις 14:00, η ΟΒ της ΣΕΥΠ της Οργάνωσης ΤΕΙ Ηρακλείου της ΚΝΕ οργανώνει εκδήλωση με το αντίστοιχο θέμα και με ιδιαίτερη αναφορά στα ζητήματα των διεκδικήσεων του ΚΚΕ και την αλληλεγγύη του λαϊκού κινήματος.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο

o Γιώργος Σαμπροβαλάκης, Κοινωνικός Λειτουργός, Στέλεχος του ΚΚΕ, και εργαζόμενος στις δομές στέγασης προσφύγων.

Στο Ρέθυμνο

Αύριο Πέμπτη 5 Δεκέμβρη, η ΟΒ Παιδαγωγικού της Οργάνωσης ΑΕΙ Ρεθύμνου της ΚΝΕ οργανώνει αντίστοιχη εκδήλωση με ειδική αναφορά στο ζήτημα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 12:30 στην αίθουσα Β1-15

Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις από τους:

* Μαριάννα Καμπουρούδη, μέλος της ΤΕ Ρεθύμνου του ΚΚΕ

* Α. Χατζηδάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Κρήτης

* Σάρρα Μαυρίδου, μεταπτυχιακή φοιτήτρια σε ζητήματα διαχείρισης κρίσεων σε μετακινούμενους πληθυσμούς

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ