Γιατροί και νοσηλευτές "έπεσαν" πάνω στο παιδί και το έσωσαν!

Η 4χρονη Πελαγία μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Βενιζέλειο - Μετά από 10 ημέρες νοσηλείας υπό το άγρυπνο βλέμμα γιατρών και νοσηλευτών γύρισε στο σπίτι της, δυνατή!

Η περιπέτεια της μικρής Πελαγίας έλαβε τέλος την Κυριακή που πέρασε, με το εξιτήριο που πήρε μετά από 10 ημέρες νοσηλείας στο Βενιζέλειο νοσοκομείο. Ευτυχώς για το κοριτσάκι και την οικογένειά του, από την πρώτη στιγμή, τόσο η ιδιώτης παιδίατρος που το παρακολουθεί όσο και οι γιατροί του Βενιζελείου, "έπεσαν" πάνω στο κοριτσάκι, του οποίου κινδύνευε η ίδια του η ζωή!

Όπως εξιστορεί η μητέρα, πριν από 12 ημέρες, το 4χρονο παιδί "ανέβασε" πυρετό 40,3 που έπεφτε με μεγάλη δυσκολία. Συμπληρώνοντας ένα 24ωρο με αυτό τον πυρετό, οι γονείς πήγαν το παιδί στην παιδίατρο κι εκείνη αμέσως αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, καθώς δεν υπήρχαν άλλα συμπτώματα που θα παρέπεμπαν, ενδεχομένως σε μια κοινή ίωση. Η παιδίατρος παρέπεμψε το παιδί για αιματολογικές εξετάσεις και λαμβάνοντας τα πρώτα αποτελέσματα, ζήτησε να μεταφέρουν άμεσα το παιδί στο νοσοκομείο.

Τα πρώτα ευρήματα "έδειχναν" μικροβιαιμία/σηψαιμία, και γιατροί και νοσηλευτές "έκαναν ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν, μένοντας από τις 8 το βράδυ ως το ξημέρωμα, ξάγρυπνοι, δίπλα στο παιδί".

Μετά από πολλή αγωνία που είχε κυριεύσει, φυσικά την οικογένεια Βεργετάκη, αλλά ακόμη και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, και μετά από δέκα ημέρες, η "φουρτούνα" πέρασε και την περασμένη Κυριακή η Πελαγία πήρε εξιτήριο, αφού ο οργανισμός της είχε ανταποκριθεί άμεσα στην φαρμακευτική αγωγή και ώρα με την ώρα η κατάστασή της βελτιωνόταν.

"Θέλουμε από τα βάθη της καρδιάς μας να ευχαριστήσουμε όλους τους γιατρούς κυρίως την κυρία Λαδωμένου, όλες τις νοσηλεύτριες όλο το προσωπικό του νοσοκομείου... Μας έσωσαν το παιδί μας!" - λέει η μητέρα, απευθύνοντας ειδικές ευχαριστίες και στην παιδίατρο Ιωάννα Πλατή, γιατί χωρίς τη σωστή και έγκαιρη διάγνωση ίσως η περιπέτεια να μην είχε αίσιο τέλος...

Τελικά, μπορεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας να πάσχει, όμως η άρτια επιστημονική κατάρτιση και φυσικά το φιλότιμο των εργαζομένων, που στην πλάτη τους σηκώνουν το βάρος και την ευθύνη, φαίνεται πως κερδίζουν και τις πιο δύσκολες μάχες...

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ