"Μάχες" πάνω από την...κλειστή πισίνα

Πολεμικό κλίμα μεταξύ της διοίκησης του ΕΑΚΗ και των αθλητικών σωματείων που στεγάζονται στο εθνικό κολυμβητήριο του Ηρακλείου

Εκρηκτικό και πολεμικό είναι το κλίμα μεταξύ της διοίκησης του ΕΑΚΗ και των 11 αθλητικών σωματείων που στεγάζονται στο εθνικό κολυμβητήριο του Ηρακλείου, καθώς η πισίνα παραμένει κλειστή. Την Τετάρτη, γονείς και παιδιά και εκπρόσωποι των σωματείων πραγματοποίησαν διαμαρτυρία ζητώντας να δοθεί άμεσα σε χρήση η πισίνα ενώ και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ζήτησε εξηγήσεις με την διοίκηση να του απαντά μέσω ανοιχτής επιστολής.

«Προσπαθούν 11 σωματεία να μπουν σε 10 διαδρομές, αυτό είναι αδύνατο αν δεν υπάρξουν κανόνες» τόνισε στον ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1 η πρόεδρος του ΕΑΚΗ Μαρια Καλουδιώτη, καλώντας τα σωματεία σήμερα στις 7 το απόγευμα να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την κατανομή των διαδρομών και του ωραρίου. Άλλως, όπως τόνισε η κα. Καλουδιώτη, οι αποφάσεις θα ληφθούν ερήμην τους. Κάλεσε δε τα σωματεία να κάνουν ένα βήμα πίσω και «εκπτώσεις στα θέλω τους» προκειμένου να εξευρεθεί λύση έως την Δευτέρα για να ανοίξει επιτέλους η πισίνα. «Δεν γίνεται με κραυγές και πορείες να λύνονται τα θέματα αυτά» πρόσθεσε.

Τα σωματεία από την πλευρά τους αρνούνται να το πράξουν, τονίζοντας ότι αυτή η απαίτηση της διοίκησης του ΕΑΚΗ είναι παράλογη και το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί ζημιώνει φυσικά πρωτίστως τους αθλητές.

«Ισοτιμία και ισονομία αυτή είναι η αρχή που προσπαθούμε να εφαρμόσουμε από την πρώτη στιγμή" τόνισε η κα. Καλουδιώτη προσθέτοντας ότι «τα σωματεία πρέπει να μπαίνουν ισότιμα -όσο το δυνατό - στο κολυμβητήριο».


Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ