Μάστιγα τα τροχαία δυστυχήματα στην Κρήτη - Συγγενείς θυμάτων διηγούνται...

Βαρύς ο φόρος αίματος τόσο στο ΒΟΑΚ που θεωρείται από τους πιο θανατηφόρους δρόμους στη χώρα, όσο και στο επαρχιακό δίκτυο

Σε μάστιγα εξελίσσονται τα τροχαία δυστυχήματα στην Κρήτη.

Από την αρχή του χρόνου έως και σήμερα 51 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους στην άσφαλτο ,την ώρα που το 2017 είχαν σκοτωθεί σε όλο το νησί 58 άτομα.

Βαρύς ο φόρος αίματος τόσο στο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) που θεωρείται από τους πιο θανατηφόρους δρόμους στη χώρα, όσο και στο επαρχιακό δίκτυο με δεκάδες θύματα να γίνονται θυσία κάθε χρόνο.

Στο τραγικό αυτό σήριαλ που δεν έχει τέλος, συγγενείς θυμάτων

ξεδιπλώνουν τις πληγές που άνοιξε στις οικογένειες τους το οδικό δίκτυο και οι ελλείπεις υποδομές σε αυτό...

Γνώρισε το θάνατο ... στο πρόσωπο του γιού του

Συγκλονίζει η περιγραφή πατέρα από την Κρήτη που έχασε το γιό του σε τροχαίο που έγινε την ώρα που ο ίδιος περνούσε τυχαία από το σημείο.

Με τρεμάμενη φωνή ο πατέρας περιέγραψε τραγικά λεπτά που άλλαξαν την ζωή της οικογένειας του..

"Ένας ασυνείδητος οδηγός χωρίς δίπλωμα πέτυχε το μηχανάκι του γιου μου ο οποίος κατέβαινε κανονικά στην λωρίδα του και τον σκότωσε ακαριαία. Με πέντε λεπτά διαφορά κατέβαινα να τον πάρω και είδα ένα άψυχο κορμί στην άκρη του δρόμου μέσα στα χόρτα. Δεν τον γνώρισα ούτε και εγώ. Έπιασα το κορμί του να δω αν ζει. Όταν κατάλαβα ότι ήταν ο γιος μου, τα έχασα και λιποθύμησα".

Την ίδια ώρα μια γυναίκα κρατώντας στα χέρια την φωτογραφία του νεκρού πατέρα της αποκαλύπτει ότι ο ίδιος χάθηκε σε τροχαίο από οδηγό νεαρής ηλικίας χωρίς δίπλωμα.

"Ελάτε στο νοσοκομείο να σας ενημερώσουμε γιατί είχε ένα ατύχημα ο πατέρας σας" περιέγραψε η ίδια και συνέχισε "Έφυγε φορώντας το κράνος του με το μηχανάκι. Λίγο πιο πάνω από το σπίτι μας όμως, ένας οδηγός νεαρής ηλικίας χωρίς δίπλωμα, εμβόλισε τον πατέρα μου πετώντας τον πολλά μέτρα μακρυά και σκοτώνοντας τον".

Οι έλεγχοι της Τροχαίας και τα λάθη των οδηγών

Την ίδια ώρα η τροχαία πραγματοποιεί καθημερινούς ελέγχους στους δρόμους της Κρήτης και βεβαιώνει χιλιάδες παραβάσεις ταχύτητας, όχι μόνο οδηγούς αλλά και πεζούς που κινούνται παρανόμως.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, Γιάννης Λιονάκης κάνει για ακόμα μια φορά γνωστές τις συνηθέστερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

"Να πίνεις και να οδηγείς σε μεγάλο βαθμό στο νησί μας, όπως επίσης και η επιθετικότητα στην οδήγηση με παραβίαση της προτεραιότητας του άλλου" σημειώνει χαρακτηριστικά ο ίδιος.



Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ