Μεγάλη επιχείρηση για κολυμβητές που παρασύρθηκαν - Αναποδογύρισε φουσκωτό που προσέτρεξε σε βοήθεια

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις του Λιμενικού, ασθενοφόρα αλλά και ελικόπτερο - Δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

Μεγάλη επιχείρηση στήθηκε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής για κολυμβητές που παρασύρθηκαν από τα κύματα στην θαλάσσια περιοχή των Γουρνών του Δήμου Χερσονήσου.
Στο σημείο βρέθηκαν δυνάμεις του Λιμενικού, με τρία σκάφη κι ένα περιπολικό όχημα, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ αλλά και ελικόπτερο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κινδύνευσαν συνολικά 6 άτομα. Όλα ξεκίνησαν όταν τα κύματα παρέσυραν πατέρα 49 ετών και το 10χρονο γιο που κολυμπούσαν. Δύο ακόμα άτομα που επιχείρησαν να τους βοηθήσουν παρασύρθηκαν επίσης, ενώ στη διάρκεια της επιχείρησης που στήθηκε πολύ γρήγορα, οι άνεμοι αναποδογύρισαν και φουσκωτό του Παγκρήτιου Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών, με δύο επιβαίνοντες, που προσέτρεξαν να βοηθήσουν.

Ευτυχώς η άμεση αντίδραση όλων απέτρεψε τα χειρότερα. Και οι 6 μεταφέρθηκαν στη στεριά σώοι, ενώ για προληπτικούς λόγους διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο ο 49χρονος άνδρας και ο ανήλικος γιος του.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

"Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου ότι ένας 49χρονος λουόμενος καθώς και ο 10χρονος γιος του, βρίσκονταν σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή “ΓΟΥΡΝΩΝ” Ηρακλείου.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. δύο (02) περιπολικά οχήματα Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής από ξηράς, ενώ προς παροχή συνδρομής μετέβη στο σημείο και το φουσκωτό σκάφος “ΝΑΥΤΙΛΟΣ” Τ.Η. 56, με δύο (02) ημεδαπούς επιβαίνοντες.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, το σκάφος “ΝΑΥΤΙΛΟΣ” ανετράπη, οι δύο (02) επιβαίνοντες του οποίου εξήλθαν στην ακτή με ιδίες δυνάμεις, ενώ ο 49χρονος ημεδαπός και ο 10χρονος γιος του διασώθηκαν με τη συνδρομή ενός 53χρονου αλλοδαπού και ενός 27χρονου ημεδαπού λουόμενου αντίστοιχα.

Ο 49χρονος και ο 10χρονος μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου για προληπτικούς λόγους, ενώ το σκάφος “ΝΑΥΤΙΛΟΣ” ανελκύθηκε, χωρίς να διαπιστωθεί θαλάσσια ρύπανση.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ