“Μπλόκο” σε έξι τμήματα του ΕΠΑΛ Κισσάμου

Ο διευθυντής του σχολείου, κ. Νεκτάριος Ζουριδάκης, με επιστολή του ζητά να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των μαθητών κατά τη διάρκεια των εκπρόθεσμων εγγραφών ως τις 21 Σεπτεμβρίου

“Μπλόκο” από τις αρμόδιες υπηρεσίες πήραν έξι ολιγομελή τμήμα του ΕΠΑΛ Κισσάμου. Ο διευθυντής του σχολείου, κ. Νεκτάριος Ζουριδάκης, με επιστολή του ζητά να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των μαθητών κατά τη διάρκεια των εκπρόθεσμων εγγραφών ως τις 21 Σεπτεμβρίου.

Εξηγεί πως δεν εγκρίθηκε η λειτουργία στη Β΄Λυκείου των Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος, με έξι μαθητές, Διοίκησης και Οικονομίας με πέντε παιδιά, Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού, με τέσσερις μαθητές, Πληροφορικής με τρεις και στη Γ’ Λυκείου Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων και Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων με τρεις και πέντε μαθητές, αντίστοιχα. Αναφέρει πως, για τα παραπάνω τμήματα έχουν ήδη συγκεντρωθεί ενυπόγραφα αιτήματα μαθητών και κηδεμόνων τους για επιπλέον εγγραφές, οι οποίες καλύπτουν τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό έγκρισης στα:

• Β’ Λυκείου Τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος

•Β’ Λυκείου Τομέας Διοίκησης και Οικονομίας

•Β’ Λυκείου Τομέας Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού

•Γ’ Λυκείου Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων

Τα αιτήματα αυτά προέρχονται από:

•μαθητές μεταγραφόμενους από Γενικό Λύκειο

•μαθητές μετακινούμενους από άλλο μη εγκεκριμένο ολιγομελές (Β’ Πληροφορικής)

•μαθητές μετακινούμενους από εγκεκριμένο μη ολιγομελές (Γ’ Λυκείου Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών), χωρίς να επηρεάζουν τον ελάχιστο απαιτούμενο για τη λειτουργία του τμήματος αριθμό μαθητών, και

•κυρίως από μαθητές που λόγω αμέλειας δεν είχαν εγγραφεί στις προηγούμενες 2 φάσεις Στην πλατφόρμα e-eggrafes τα τέσσερα παραπάνω τμήματα, κατά τη διάρκεια της Γ’ φάσης εγγραφών αν και είναι ορατά, δεν παρέχεται η δυνατότητα νέων εγγραφών/μετακινήσεων σε αυτά με αποτέλεσμα να υποχρεώνονται οι μαθητές:

• είτε να φοιτήσουν σε τομείς και ειδικότητες που απέχουν από τα ενδιαφέροντά τους

•είτε να μετακινηθούν στα κοντινότερα τους ΕΠΑΛ - βρίσκονται στην πόλη των Χανίων που καλύπτουν τις επιθυμίες τους.

Δεδομένου όμως ότι το ΕΠΑΛ Κισσάμου καλύπτει τις ανάγκες μιας περιοχής κατά κύριο λόγο αγροτικής με διάσπαρτα χωριά γύρω της όπου οι χιλιομετρικές τους αποστάσεις από την πόλη σε συνδυασμό με την έλλειψη άμεσης συγκοινωνιακής σύνδεσης με την πόλη των Χανίων καθιστά αδύνατη τη μετακίνηση μαθητών του σχολείου σε σχολεία της πόλης των Χανίων εντός της ιδίας ημέρας.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ