"Νησιωτική πολιτική με συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία"

Τι δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας σε ημερίδα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Ρεπορτάζ Αντώνης Παντινάκης

Τους άξονες του προγράμματος μιας "ολοκληρωμένης, καλά στοιχειοθετημένης θαλάσσιας νησιωτικής πολιτικής", παρουσίασε σε ημερίδα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτακης.

"Η Ελλάδα θα πρέπει το αμέσως επόμενο διάστημα να αποκτήσει μια πολιτική η όποια δεν θα περιλαμβάνει μόνο σχέδια, αλλά και συγκεκριμένα χρηματοδοτικα εργαλεία" τόνισε ο κ. Πλακιωτακης. "Ηδη" όπως είπε "είμαστε σε συνεννόηση και σε επαφή με την Εθνική Αναπτυξιακή Τράπεζα", με την οποία "επεξεργαζομαστε συγκεκριμένα χρηματοδοτικα εργαλεία για την ενίσχυση της ανταγωνιστικοτητας των νησιωτικων επιχειρήσεων".

Η πολιτική απόφαση της κυβέρνησης είναι δεδομένη για την Κρήτη: Αφορά την εφαρμογή του Μεταφορικου Ισοδύναμου το αμέσως επόμενο διάστημα. Βούληση του Υπουργείου Ναυτιλίας είναι η τόνωση "στοχευμένα και συγκεκριμένα τη νησιωτική επιχειρηματικότητα", με ενίσχυση κεφαλαίου, επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών, μικροδάνεια κ. α. "Έχουμε μια διαφορετικού τύπου λογική" επισήμανε ο κ. Πλακιωτακης. "Ενισχύουμε την ανταγωνιστικοτητα και την εσωστρέφεια, και δεν βλέπουμε το Μεταφορικό Ισοδύναμο ως επιδοματικού χαρακτήρα μέτρο".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ