Ομόφωνα ένοχος για τη σεξουαλική κακοποίηση του γιου της συζύγου του, ο γιατρός!

Δεν του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό, ωστόσο, δόθηκε ανασταλτικό στην έφεση υπό τους όρους καταβολής εγγύησης και απαγόρευσης κάθε επαφής με το παιδί και τη μητέρα του.

Ομόφωνα ένοχος για την σεξουαλική κακοποίηση του ανήλικου γιου της συζύγου του (σήμερα το αγόρι έχει ενηλικιωθεί) κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου γιατρός, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο με τις κατηγορίες του βιασμού ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, της αποπλάνησης και της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση.

Το δικαστήριο επέβαλε στον Ηρακλειώτη γιατρό, κατά συγχώνευση, συνολική ποινή κάθειρξης 16 ετών.

Δεν του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό, ωστόσο, δόθηκε ανασταλτικό στην έφεση υπό τους όρους καταβολής εγγυοδοσίας 10.000 ευρώ και απαγόρευσης κάθε επαφής με το παιδί και τη μητέρα του.

Με βάση το κατηγορητήριο, όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2005, όταν το παιδί ήταν μαθητής της α’ τάξης του δημοτικού.

Ο πατριός φέρεται να οδήγησε το παιδί στην τουαλέτα του σπιτιού κι εκμεταλλευόμενος την παιδική του αφέλεια, ασέλγησε σε βάρος του.

Επίσης, καταγγέλλεται ότι πολλές φορές το οδηγούσε στο υπόγειο της κατοικίας τους με πρόφαση ότι ήθελε βοήθεια σε διάφορες εργασίες.

Ο ανήλικος φέρεται να μίλησε στη μητέρα του αρκετά χρόνια μετά, όταν πλέον ο κατηγορούμενος αποχώρησε από την οικογενειακή τους στέγη.

Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας εξετάστηκαν ψυχίατροι πραγματογνώμονες, παιδοψυχίατροι αλλά και το ίδιο το αγόρι, το οποίο με δυσκολία προσπάθησε να περιγράψει κάποιες καταστάσεις.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος αρνήθηκε με σθένος τις αποδιδόμενες κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι αγαπούσε το παιδί σαν δικό του και πάντα φρόντιζε να το πηγαίνει στους καλύτερους γιατρούς λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε και εξακολουθεί να αντιμετωπίζει.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ