Παρίστανε τη γιατρό στο νοσοκομείο και καταγγέλλεται ότι εξαπατούσε κόσμο

Ευαγγελία Καρεκλάκη
Ευαγγελία Καρεκλάκη

Οι ... γνωριμίες με κυβερνητικά στελέχη και η σχολή της ΕΛΑΣ


Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη


Μέχρι τον Υπουργό Υγείας έχει φθάσει η υπόθεση της 25χρονης απασχολούμενης σε κλινική δημόσιου νοσοκομείου σε βάρος της οποίας έχει σχηματιστεί δικογραφία από την Ασφάλεια Ηρακλείου για τις κατηγορίες της απάτης κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένη και σε απόπειρα και της πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση.

Πληροφορίες του Cretalive, το οποίο είχε αναφερθεί στην υπόθεση (δείτε εδώ) αναφέρουν ότι ο Υπουργός Υγείας ζήτησε από τη διοίκηση του νοσοκομείου έγγραφη ενημέρωση για την τρέχουσα έρευνα. Η 25χρονη, η οποία δεν έχει συλληφθεί λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, έχει κληθεί να δώσει προανακριτική απολογία και αναμένεται να δώσει τις δικές της εξηγήσεις για τα όσα της αποδίδονται.

Στην 25χρονη φέρεται να αποδίδεται ότι το χρονικό διάστημα από τον Ιούλιο του 2019 έως και τον περασμένο Ιανουάριο εξαπάτησε έξι νεαρούς κρητικούς και αποπειράθηκε να εξαπατήσει έναν ακόμα, από τους οποίους φέρεται να απέσπασε συνολικά περισσότερα από 7000 ευρώ.

Πώς το έκανε αυτό; Αστυνομικοί κύκλοι ανέφεραν στο Cretalive ότι συστηνόταν ως γιατρός-φορούσε μάλιστα ιατρική ρόμπα-και ισχυριζόταν ότι έχει φοβερές διασυνδέσεις και γνωριμίες και κατά συνέπεια τη δυνατότητα να παρέμβει για να εισαχθούν οι ενδιαφερόμενοι στην Σχολή Αξιωματικών της ΕΛΑΣ με έκτακτες προκηρύξεις πρόσληψης. Ισχυριζόταν ότι είχε πρόσβαση σε υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη. Για να τους βοηθήσει ωστόσο θα έπρεπε να καταβληθούν από μέρους τους κάποια χρηματικά ποσά για τα διαδικαστικά.

Για παράδειγμα, αναφέρεται ότι μέρος της διαδικασίας ήταν και η διενέργεια ιατρικών εξετάσεων με την ίδια να κανονίζει το κλείσιμο των ραντεβού.

Όπως προαναφέρθηκε, κατά την Ασφάλεια, η 25χρονη παρίστανε τη γιατρό, όμως στην πραγματικότητα ούτε γιατρός ήταν ούτε καν υπάλληλος του νοσοκομείου. Φέρεται να απασχολούνταν στην συγκεκριμένη κλινική αμισθί ως εθελόντρια από το 2014. Το καθεστώς απασχόλησης της στο νοσοκομείο και μάλιστα σε μία θέση που έχει να κάνει με ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, απασχολεί επίσης την έρευνα και σε ποινικό και σε πειθαρχικό επίπεδο. Μία ακόμα παράμετρος είναι ότι κατά την Αστυνομία η 25χρονη δήλωνε διαφορετικό όνομα από αυτό που αναφέρεται στην ταυτότητα της. Δηλαδή τόσο η διοίκηση του νοσοκομείου, οι άνθρωποι στην κλινική όπου απασχολούνταν αλλά και οι παθόντες δεν γνώριζαν τα πραγματικά στοιχεία της ταυτότητας της.

Από την Ασφάλεια Ηρακλείου έχει ζητηθεί να καταθέσουν γιατροί της κλινικής.

Ως προς το σκέλος της απάτης, υποστηρίζεται ότι όλες οι περιπτώσεις εξαπάτησης που καταγράφονται στη δικογραφία αφορούν την εισαγωγή των ενδιαφερόμενων στην ΕΛΑΣ και τα ποσά που φέρεται να απέσπασε ανά περίπτωση κυμαίνονται από 700 ευρώ έως 2000 ευρώ.

Πριν περίπου μία εβδομάδα, αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου προχώρησαν σε έρευνα στην οικία της 25χρονης στο Ηράκλειο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ άλλων βρέθηκαν ιατρικές βεβαιώσεις του νοσοκομείου στο οποίο απασχολούνταν τα τελευταία χρόνια στα οποία αναγράφονταν τα στοιχεία του μη πραγματικού ονόματος της και η ειδικότητα «Ειδικός Βιονευρολόγος». Σε ανάλογη έρευνα στο γραφείο της στην κλινική του νοσοκομείου βρέθηκε ένα καρτελάκι με τη φωτογραφία της και την ιδιότητα «διοικητική υπηρεσία-διοικητικός υπάλληλος».

Η δικογραφία της υπόθεσης θα πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης μέσα στα επόμενα 24ωρα, ίσως και σήμερα Τετάρτη, οπότε και θα αξιολογηθεί το υλικό από την αρμόδια εισαγγελική Αρχή.


Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ