Παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας το Συμπόσιο του Ευρωπαϊκού Έργου CRISS

Σε εξέλιξη το συμπόσιο του Ευρωπαϊκού Έργου CRISS.

Παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας, Ζοφίας Ζαχαράκη πραγματοποιείται στο Ηράκλειο, το Συμπόσιο του Ευρωπαϊκού Έργου CRISS.

Στο Συμπόσιο που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο IBIS, παρουσιάζονται τα σημαντικά αποτελέσματα του προγράμματος μετά από 3 χρόνια συστηματικής εργασίας με την συμμετοχή εκπαιδευτικών από όλη την Ευρώπη που μετείχαν στο πρόγραμμα.

Το παρών δίνουν μεταξύ άλλων και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Μανώλης Καρτσωνάκης, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Νίκος Αγγελάκης.

Όπως έγραψε το Cretalive, η κ. Ζαχαράκη θα βρίσκεται στο Ηράκλειοστο πλαίσιο του συμποσίου ενώ αναμένεται να πραγματοποιήσει επισκέψεις και σε σχολεία του νομού Ηρακλείου.

"Το συμπόσιο ολοκληρώνει μια πετυχημένη πορεία του ευρωπαϊκού προγράμματος Crissh 2000 Symposium. Με αυτό το πρόγραμμα προσπαθούμε να ανιχνεύσουμε και να πιστοποιήσουμε ψηφιακή ικανότητα για τους μαθητές μας" ανέφερε κατά την διάρκεια του Συμποσίου ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Μανώλης Καρτσωνάκης και συνέχισε "Το σημαντικό και το καινοτόμο είναι ότι αυτό συμβαίνει εντός του ωρολογίου προγράμματος με τους πόρους τους σχολείου. Άρα δεν δαπανούμε ούτε πόρους, ούτε χρόνο από τα παιδιά".

"Είναι κάτι πολύ ενδιαφέρον και καινοτόμο. Τα παιδιά αυτά είναι οι πολίτες του 2030 κι εμείς εκεί πρέπει να στοχεύουμε. Η ψηφιακή εποχή είναι εδώ μπροστά μας. Η επιδίωξη είναι η πιστοποίηση αυτή να έχει πανευρωπαϊκο χαρακτήρα" τόνισε ο κ. Καρτσωνάκης και επισήμανε "Το πρόγραμμα Criss αφορούσε 60 σχολεία με πάνω από 100 καθηγητές και περίπου 1.000 μαθητές "όσοι έκαναν πετυχημένα αυτά που έπρεπε να κάνουν θα πάρουν την πιστοποίηση"

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ