Προχωρά ο σχεδιασμός του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση της πρώην βάσης Γουρνών

Τους επόμενους μήνες αναμένεται η βολιδοσκόπηση υποψήφιων επενδυτών

Προχωρούν τα σχέδια αξιοποίησης της πρώην αμερικανικής βάσης των Γουρνών από το ΤΑΙΠΕΔ, που φιλοδοξεί μέσα στους επόμενους μήνες να ξεκινήσει διαδικασία προσέγγισης υποψήφιων επενδυτών.

Στην έκταση των 350 στρεμμάτων, η οποία στην ουσία παραμένει αναξιοποίητη από τον Ιούνιο του 1994, οπότε και πέρασε στα χέρια του Δημοσίου, πρόκειται να αναπτυχθούν – σύμφωνα πάντα με τον σχεδιασμό – ξενοδοχειακές μονάδες, καθώς επίσης υποδομές μικτής χρήσης όπως εμπορικά κέντρα και αθλητικές εγκαταστάσεις, και μαρίνα.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στους σχεδιασμούς του ΤΑΙΠΕΔ παραμένει προς διερεύνηση το ενδεχόμενο δημιουργίας καζίνο.

Σε μία άλλη εξέλιξη, εντός του 2020 αναμένεται να ολοκληρωθούν οι μελέτες του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου, και αφού εγκριθούν – όπως προβλέπεται – από το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης, τότε θα ξεκινήσει η προσέγγιση επενδυτών.

Η έκταση της πρώην αμερικανικής βάσης πρόκειται να αξιοποιηθεί σε δύο ζώνες. Στην πρώτη την παραλιακή σχεδιάζεται να αναπτυχθούν πάρκα αναψυχής, εμπορικά κέντρα και θεματικά πάρκα, ενώ στη δεύτερη θα κατασκευαστούν τουριστικές υποδομές, συνεδριακά και πολιτιστικά κέντρα.

Με πληροφορίες από economistas.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ