Πρόεδρος εργαζομένων νοσοκομείου Χανίων: «Διαχρονικό το πρόβλημα με τα ραντεβού»

Τί είπε ο Πρόεδρος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Χανιών, Β. Γεωργακάκης, για το περιστατικό με το ραντεβού που έκλεισαν σε μια ηλικιωμένη για γαστροσκόπηση το 2022!

Για διαχρονικό πρόβλημα στο Νοσοκομείο Χανίων έκανε λόγο ο πρόεδρος των εργαζομένων του, κ.Γεωργακάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για το ραντεβού για γαστροσκόπηση, που κλείστηκε σε ηλικιωμένη για το 2022.

Όπως είπε για το ζήτημα, που προκάλεσε σάλο και παρέμβαση του Υπουργού Υγείας, «το έχουμε επισημάνει εδώ και πολλά χρόνια» και οφείλεται σε έλλειψη μηχανημάτων και προσωπικού.

«Το πρόβλημα ξεκινά επειδή η εξέταση είναι ακριβή και ο κόσμος δεν μπορεί να πληρώσει για να την κάνει έτσι», εκτίμησε ο ίδιος.

Ερωτηθείς σχετικά είπε πως το υπουργείο είναι ενήμερο για την κατάσταση και έχει μάλιστα κάνει κάποιες ενέργειες, όπως το ότι έχει ήδη πάει στο νοσοκομείο ένας επικουρικός γιατρός και ένα όργανο, ενώ αναμένονται ακόμα δύο γιατροί.

«Ήδη τα ραντεβού αλλάζουν, μπορεί το συγκεκριμένο να πάει περίπου ένα χρόνο πίσω», κατέληξε αναφερόμενος στο ραντεβού της ηλικιωμένης.

Για υποκρισία κάνει λόγο το μέλος της ΠΟΕΔΗΝ, Δημήτρης Βρύσαλης, αναφορικά με τις πολύμηνες καθυστερήσεις στα ραντεβού στα νοσοκομεία και το ότι ο υπουργός υγείας φέρεται να μη γνώριζε το πρόβλημα.

Στην δήλωσή του ο Δ.Βρύσαλης αναφέρει:

"Είναι υποκρισία να προσποιείται ο υπουργός υγείας ότι δεν ήξερε τα διαχρονικά προβλήματα και του νοσοκομείου Χανίων με αφορμή την καταγγελία συγγενή ασθενούς για προγραμματισμό ραντεβού για γαστροσκόπηση και κολονοσκόπηση το 2022, όταν σε κινητοποιήσεις υγειονομικών σωματείων στο υπουργείο υγείας τόσο στις 23/10 όσο και στις 28/1 στην 7ΥΠΕ καταγγέλθηκε το γεγονός της καθυστέρησης ραντεβού όχι μόνο για το συγκεκριμένο ιατρείο αλλά και για πολλά άλλα ιατρεία σε όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης εξαιτίας της υποστελέχωσης. Όταν πριν 3 μέρες συζητήθηκε στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για τις δραματικές ελλείψεις ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Η κυβέρνηση παρουσίασε την κατάσταση ωραιοποιημένη

Είναι υποκρισία να λέγεται ότι θα επαναπρογραμματιστούν τα ραντεβού, όταν οι όποιες λύσεις που δίνονται είναι ευκαιριακές με ημερομηνία λήξης. Η πρόταση της νέας Διοίκησης του Νοσοκομείου Χανίων και της Διοίκησης της 7ης ΥΠΕ Κρήτης για τη λύση του προβλήματος με τις πολύμηνες αναμονές για ραντεβού στο γαστρεντερολογικό είναι η πρόσληψη δύο επικουρικών γαστρεντερολόγων, δηλαδή γιατρών με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που θα λήξουν σε 1-2 χρόνια.

Κανένα προσωρινό μέτρο λόγω της κατακραυγής δεν θα δώσει ουσιαστική λύση όσο οι κυβερνήσεις θεωρούν την υγεία σαν κόστος και τους ασθενείς πελάτες. Η μόνη ρεαλιστική λύση είναι ο αγώνας για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης των νοσοκομείων, με σκοπό την πλήρη στελέχωσή τους με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και άμεση μονιμοποίηση όσων εργάζονται με ελαστικές εργασιακές σχέσεις".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ