Σε ανοδική τροχιά η κρουαζιέρα στο Λιμάνι του Ηρακλείου

Αντώνης Παντινάκης
Αντώνης Παντινάκης

Η εφετινή χρονιά κρίνεται απολύτως θετική, με τις προβλέψεις για την επόμενη διετία να μιλούν για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα

Του Αντώνη Παντινάκη

Ευοίωνα είναι τα μηνύματα που λαμβάνει κι εκπέμπει για το παρόν και το μέλλον της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Ηρακλείου, ο πρόεδρος του ΟΛΗ Απόλλων Φιλιππής.

Η εφετινή χρονιά κρίνεται απολύτως θετική, με τις προβλέψεις για την επόμενη διετία να μιλούν για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, κόντρα μάλιστα στην γενικότερη πτώση που παρουσιάζει το τουριστικό προϊόν της Κρήτης.

Η κρουαζιέρα στο λιμάνι του Ηρακλείου είναι σε ανοδικό επίπεδο, κι αυτό φαίνεται από τον αριθμό των πλοίων, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές – που ήταν καλά και πέρυσι. Εφέτος, ξεπεράσαμε τα 200 πλοία. Οι εκτιμήσεις του πρώτου εξαμήνου είναι αρκετά ανεβασμένες και για τον αριθμό των επιβατών στα κρουαζιερόπλοια, συγκριτικά με πέρυσι και τις προηγούμενες χρονιές”, σημείωσε ο κ. Φιλιππής, προσθέτοντας: “Τα μηνύματα για το 2020 και για το 2021 είναι πάρα πολύ θετικά. Να φανταστείτε ότι ήδη αυτή τη στιγμή για το 2020 έχουμε δηλώσεις από εταιρείες κρουαζιέρας για 196 πλοία. Αντιλαμβάνεστε ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί. Επίσης για το 2021 αυξάνεται και ο αριθμός των home port προσεγγίσεων. Είχαμε δειλά δειλά ξεκινήσει από 4, έγιναν 6, 10 εφέτος, 14 θα είναι το 2020 και το 2021 έχουμε μία μεγάλη αύξηση των προσεγγίσεων home port. Θεωρούμε ότι σε αυτό βοήθησε πάρα πολύ ο τερματικός σταθμός που έχουμε φτιάξει στην 4-5”.


"Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι"

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου τονίζει ότι θα “πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Αυτού του είδους ο τουρισμός βοηθά κι αυτός στην τοπική κοινωνία. Διότι, όπως καταλαβαίνετε, πάνω από 300.000 επιβάτες θα έρθουν στο λιμάνι του Ηρακλείου θα επισκεφθούν την πόλη μας, αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία κλπ”.

Από τον ΟΛΗ γίνονται αναλύσεις των στοιχείων που συλλέγονται, ούτως ώστε να υπάρξουν και οι ανάλογες παρεμβάσεις και προβολές της πόλης.

Το λιμάνι του Ηρακλείου έχει τις υποδομές, παρέχουμε καλές υπηρεσίες κι όλο αυτό έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στο να εξελιχθούν έτσι τα πράγματα στην κρουαζιέρα”, κατέληξε ο κ. Φιλιππής.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ