Στο Αρκαλοχώρι η Φώφη Γεννηματά - Σφοδρή επίθεση σε Τσίπρα

Η ομιλία της εντάσσεται στο πλαίσιο εκδήλωσης για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου.

Ομιλία πραγματοποίησε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, στο Αρκαλοχώρι.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής μίλησε στο Εκθεσιακό Συνεδριακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου στο πλαίσιο εκδήλωσης για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου.

Η κ. Γεννηματά εξαπέλυσε επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας ότι ο "Συριζα δεν μπορεί να σταθεί ούτε ως υπεύθυνη αντιπολίτευση" ενώ κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό για τους χειρισμούς του στα θέματα της οικονομίας και της εξωτερικής πολιτικής.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων "ο Ανδρέας Παπανδρέου υπήρξε Εθνικός ηγέτης με όραμα και στρατηγική για τη χώρα, Άξιος Κυβερνήτης που έγινε συνώνυμο της αλλαγής.

Στην διαδρομή του πολεμήθηκε όσο κανένας άλλος .

Προσπάθησαν να θίξουν την ηθική του υπόσταση.

Όλα έπεσαν στο κενό.

Και σήμερα;

Αυτοί που τον πολέμησαν τον μνημονεύουν.

Αυτοί που τον κατηγόρησαν προσπαθούν να τον αντιγράψουν.

Αυτοί που τον διέβαλαν τον αναγνωρίζουν.

Κι αυτοί που προσπάθησαν να ξαναγράψουν την ιστορία απέτυχαν

Η ιστορία εκδικείται τους παραχαράκτες και περιγελά τους αντιγραφείς.

Παρέδωσε μια χώρα εθνικά περήφανη. Ποιος δεν θυμάται τον Μάρτη του ’87 όταν όρθωσε το ανάστημα του και υποχρέωσε την Τουρκία σε υποχώρηση επιβάλλοντας την ειρήνη στην περιοχή.

Που με την εθνική συμφιλίωση, ξεπέρασε τους διχασμούς του παρελθόντος.

Μια χώρα που διεκδίκησε και κατέκτησε τη θέση της στην Ευρώπη.

Που απέκτησε κράτος πρόνοιας.

Σχεδίασε την πορεία από την Ελλάδα των Ελλήνων στην Ελλάδα της Ευρώπης.

Ένας οραματιστής πολιτικός που έβλεπε πάντα, τη μεγάλη εικόνα.

Ήταν η βαθιά του γνώση και η έμφυτη διορατικότητά του, που του επέτρεπαν να βλέπει πάνω από τη σκακιέρα, να χαράσσει εθνική στρατηγική, να εξασφαλίζει τη λαϊκή συναίνεση.

Διάβαζε τα γεγονότα πιο νωρίς απ΄όλους.

Ένας πραγματικός αναμορφωτής της μεγάλης δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης .

Που ένωσε κάτω από την ίδια στέγη τις δυνάμεις του εκσυγχρονισμού, της σοσιαλδημοκρατίας, του γνήσιου πατριωτισμού, της απελευθερωμένης από δόγματα ιστορικής αριστεράς και της γενιάς του αντιδικτατορικού αγώνα.

Ένας ριζοσπάστης και μεταρρυθμιστής πολιτικός που ως κυβερνήτης τόλμησε τις μεγάλες αλλαγές που σηματοδότησαν την ελληνική αριστερά με την ευρύτατη αναδιανομή του εισοδήματος και του πλούτου".

Η ίδια από την Κρήτη, νωρίτερα, επανέλαβε το δίλημμα των εκλογών "Ή ισχυρό ΚΙΝΑΛ ή νέες περιπέτειες"...

Η κ. Γεννηματά πρόσθεσε ότι "Είμαστε οι συνεχιστές μιας συναρπαστικής ιστορικής διαδρομής

Είμαστε οι συνεχιστές μιας συναρπαστικής ιστορικής διαδρομής και κληρονόμοι μιας ιστορικής παρακαταθήκης. Η δική μας Παράταξη γεννήθηκε και υπάρχει για να υπηρετεί τον λαό. Να αφουγκράζεται και να εκφράζει τις αγωνίες του, τις δικές του προσδοκίες.

Σε λίγες ημέρες οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πηγαίνουν στις κάλπες. Είναι ώρα με την ψήφο τους να επιστρέψει η λογική στη χώρα. Το δίλημμα είναι καθαρό. Δεν είναι Τσίπρας ή Μητσοτάκης.

δεν είναι Μητσοτάκης ή χάος, όπως επιχειρούν να εκβιάσουν τους πολίτες. Το δίλημμα είναι ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή νέες περιπέτειες. Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής που σημαίνει δυνατό αντίβαρο στις συντηρητικές πολιτικές και τον ανεύθυνο λαϊκισμό. Σημαίνει ΕΓΓΥΗΣΗ απέναντι σε μια ανεξέλεγκτη κυριαρχία της ΝΔ και απέναντι σε ένα ανεύθυνο και αχαλίνωτο ΣΥΡΙΖΑ.

Σημαίνει ΕΓΓΥΗΣΗ για την ομαλότητα και την πολιτική σταθερότητα στην χώρα. Σημαίνει ισχυρή φωνή του κόσμου της εργασίας, των επιχειρήσεων της επιστήμης, των αγροτών, των συνταξιούχων, των νέων ανθρώπων.

Ο κ. Τσίπρας αποδοκιμάστηκε και φεύγει. Αφήνει όμως πίσω μεγάλη ζημιά και βαριά κληρονομιά. Δεσμεύσεις που καθήλωσαν την οικονομία, εξοντωτικούς φόρους, φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, εγκατάλειψη της νέας γενιάς. Όλα αυτά τα χρόνια 10 έπαιρνε από τους πολίτες, ένα επέστρεφε. Καλλιέργησε τον διχασμό. Έκανε παραχωρήσεις σε εθνικά θέματα.Ο κ. Τσίπρας ευτέλισε τις προοδευτικές αρχές και αξίες.

Πρόσθεσε δε ότι"

"Μοναδική εγγύηση αποτελεί η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής. Η ΧΡΗΣΙΜΗ ΨΗΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ. Η κρίσιμη ψήφος για την πολιτική σταθερότητα. Ποια πολιτική σταθερότητα μπορεί να εγγυηθεί ο κ.Μητσοτάκης ; Υπερέβη τα εσκαμμένα. Ένα θεμιτό στόχο του να διεκδικεί την αυτοδυναμία, τον μετατρέπει σε ωμό εκβιασμό. Μητσοτάκης ή χάος, μας είπε. Ή εγώ μόνος ή ξανά εκλογές. Απειλεί τον Ελληνικό λαό με το όπλο του κ. Τσίπρα. Είναι πρόθυμος ο κ.Μητσοτάκης να εκμεταλλευτεί την απλή αναλογική , την οποία κατά τα άλλα καταδικάζει.

Η επιδίωξη της αυτοδυναμίας γίνεται συνώνυμη με νέες περιπέτειες, ταυτίζεται με αλλεπάλληλες εκλογές.

Δεν το κάνει πρώτη φορά η Νέα Δημοκρατία, το έκανε και το 2012.

Οδήγησε τη χώρα δύο φορές σε εκλογές. Το ίδιο έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015. Η προτεραιότητα της ΝΔ δεν είναι η πολιτική σταθερότητα αλλά το πώς θα κατακτήσει την εξουσία.

Το πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος θα το καθορίσει ο Ελληνικός λαός με την ετυμηγορία του.

Οι πολίτες θα μας αναθέσουν ρόλους.

Εμείς έχουμε χαράξει αυτόνομη πορεία.

Δεν κάνουμε συμβιβασμούς.

Το Κίνημα Αλλαγής δεν θα γίνει δεκανίκι κανενός.

Δεν μας ενδιαφέρουν οι υπουργικές καρέκλες. Εμείς εμμένουμε στις θέσεις μας, δεν αλλάζουμε ρότα, όπου φυσά ο άνεμος.

Δεν θέλουμε να οδηγηθεί η χώρα σε ακυβερνησία.

Θέλουμε να αλλάξει ο εκλογικός νόμος και αυτός είναι σπουδαίος λόγος για ισχυρό κίνημα αλλαγής στη Βουλή.

Όσοι χύνουν δάκρυα για τον κίνδυνο να γίνουν εκλογές με απλή αναλογική, θα πρέπει να πουν όλη την αλήθεια στους πολίτες.

Αν δεν υπάρξει πλειοψηφία 200 βουλευτών στην επόμενη Βουλή, οι πρώτες εκλογές όποτε γίνουν , θα γίνουν με απλή αναλογική.

Η πλειοψηφία αυτή επιτυγχάνεται μόνο με την ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής.

Γι αυτό και η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής είναι που πονάει ιδιαίτερα τον κ.Τσίπρα.

Η λογική επιστρέφει στη χώρα με τη δική σας ψήφο".


Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ