Στην Αθήνα για την προσχολική αγωγή ο Μενέλαος Μποκέας

Ενημερώθηκε από τους συναρμόδιους υφυπουργούς

Στην Αθήνα βρέθηκε σήμερα ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας που κλήθηκε να συμμετάσχει σε σύσκεψη στο Υπουργείο Εργασίας με θέμα την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ως συναρμόδιοι η Υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σοφία Ζαχαράκη, ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα αυτοδιοίκησης Θοδωρής Λιβάνιος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές» Γιάννης Χαρωνίτης.

Σε δηλώσεις του ο Μενέλαος Μποκέας ανέφερε:

«Συμμετείχα σήμερα σε σύσκεψη στο Υπουργείο Εργασίας με θέμα τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή. Περίπου 10 Δήμοι στη χώρα αντιμετωπίζουν ζητήματα ετοιμότητας σχετικά με την εφαρμογή της και δυστυχώς το Μαλεβίζι ανήκει σε αυτούς.

Εμφανίζονται ζητήματα ελλιπούς μέριμνας, που ανησυχούν τόσο τα εμπλεκόμενα υπουργεία, όσο και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Μέχρι και σήμερα 84 νήπια του Γαζίου δεν έχουν λάβει καμία επίσημη ενημέρωση για το πού θα φοιτήσουν.

Δεν είναι ώρα για καταλογισμό ευθυνών. Η υποχρέωση που έχει αναλάβει η νυν Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου οφείλει να διασφαλιστεί με κάθε μέσο.

Να προχωρήσουν άμεσα, απρόσκοπτα, χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις οι προσωρινές λύσεις που σχεδιάστηκαν και βεβαίως να ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της σχολικής περιόδου το νέο δημοτικό σχολείο Γαζίου. Να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος.

Για εμάς αποτελεί αναγκαιότητα ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός μόνιμων εκπαιδευτικών υποδομών. Οι αξιοπρεπείς και σύγχρονες εκπαιδευτικές υποδομές είναι προτεραιότητα μας».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ