Νέο "όχι" της ΠΕΔ για Ηοτ Spot στην Κρήτη - Συνάντηση με τον Υφυπουργό Άμυνας

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης αναφορικά με το Πεδίο Βολής στις Γούβες

Με φόντο τις αντιδράσεις που προκάλεσε η πρόθεση της κυβέρνησης να δημιουργήσει hot-spot για την φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών στο Πεδίο Βολής στις Γούβες, συνεδρίασε υπό την προεδρία του Γιάννη Κουράκη και με την συμμετοχή του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΕΔ Κρήτης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο νησί, παραμένουν αμετακίνητοι στη θέση για την συνέχιση και τη διεύρυνση του υφιστάμενου προγράμματος φιλοξενίας προσφύγων από την Υπάτη Αρμοστεία. Παράλληλα τάσσονται κατά της δημιουργίας κλειστών κέντρων (Hot Spots) στο νησί.
Όπως επισημάνθηκε στην συνάντηση "δεν υπάρχει χρόνος" και οι κινήσεις πρέπει να είναι άμεσες και συντονισμένες. Επίσης τονίστηκε ότι θα ζητηθεί ευρεία σύσκεψη για το θέμα, παρουσία βουλευτών και του Περιφερειάρχη Κρήτης.

Το απόγευμα της Παρασκευής ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος, συνοδευόμενος από τους Σταύρο Αρναουτάκη και Γιάννη Κουράκη αλλά και τον Πρόεδρο της Αναπτυξιακής, θα συναντηθεί με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, προκειμένου να του μεταφέρει προσωπικά τις θέσεις αυτές αλλά και τις σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Χερσονήσου. "Δεν θα δεχτούμε μονομερείς ενέργειες" , δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χερσονήσου.

Για "κόκκινες γραμμές" μίλησε ο Δήμαρχος Αρχανών - Αστερουσίων Μανώλης Κοκοσάλης, υπογραμμίζοντας την πρόθεσή του να "μπει μπροστά αν χρειαστεί για να βρεθούν σπίτια και να συνεχιστεί το υπάρχον πρόγραμμα" . Άμεσα όπως είπε μπορεί να βρει και 150 σπίτια στην ενδοχώρα.
Σύμφωνα με τον κ. Κοκοσάλη, υπάρχει ενδιαφέρον από τους κατοίκους για τη φιλοξενία προσφύγων, αλλά "υπάρχει η ιδιαιτερότητα ότι πρέπει να υπάρχουν σχολεία και νοσοκομεία κοντά στα σπίτια που θα φιλοξενηθούν".

Υπογράμμισε πάντως ότι δεν μπορεί να υπάρχει δυσαρμονία στην ύπαιθρο. "Δηλαδή οι πρόσφυγες να είναι περισσότεροι από τους μόνιμους κατοίκους. Γιατί εκεί θα υπάρξουν σίγουρα αντιδρασεις, που πρεπει να προληφθουν".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ