Ελεύθερος ο 42χρονος για τα φυτώρια κάνναβης στο θερμοκήπιο

Ο 42χρονος απολογήθηκε σήμερα, και αφέθηκε ελεύθερος, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης, δυο φορές το μήνα, στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του


Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του ο 42χρονος σε θερμοκήπιο του οποίου βρέθηκαν 3.218 δενδρύλλια κάνναβης.

Κατά την υπεράσπιση αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για φυτά που αφορούσαν στην καλλιέργεια κλωστικής κάνναβης με τον συνήγορο κ. Διονύση Βέρρα να περνάει στην αντεπίθεση.

Αστυνομικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι προχώρησαν στην εν λόγω έρευνα καθώς είχαν σχετικές πληροφορίες και επιμένουν στην βαρύτητα της δικογραφίας που σχημάτισαν σε βάρος του 42χρονου, στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν επιπλέον 40 γλάστρες με μικρά δενδρύλλια ινδικής κάνναβης.

Στον 42χρονο επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου και της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Ο κ. Βέρρας υποστηρίζει ότι "πρόκειται για νόμιμη - αδειοδοτημένη - καλλιέργεια κλωστικής κάνναβης, που δεν ευδοκίμησε, αλλά καταστράφηκε στη διάρκεια της μεταφύτευσης" και έκανε λόγο για «φιάσκο».

Υπογράμμισε μάλιστα πως ο ίδιος ο κατηγορούμενος είχε κάνει αναγγελία της καταστροφής στις 8 Οκτωβρίου στον ΟΠΕΚΕΠΕ και περίμενε τον σχετικό έλεγχο προκειμένου να καταστρέψει τα δενδρύλλια.

Πριν ωστόσο πάει το συνεργείο του Οργανισμού έγινε η αστυνομική έρευνα! Σε ό,τι αφορά στα δενδρύλλια που βρέθηκαν στις γλάστρες, προβλήθηκε ο ισχυρισμός ότι τα είχε για δική του χρήση λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Πάντως αστυνομικοί κύκλοι υπογραμμίζουν ότι δεν προχώρησαν τυχαία στην εν λόγω έρευνα και έπραξαν το καθήκον τους με απόλυτη συνείδηση, μακριά από σκοπιμότητες και εντυπωσιασμούς.


Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ