«Τρέχουν» οι εξελίξεις για το Ινστιτούτο Πετρελαϊκής Έρευνας!

Το ΙΤΕ στοχεύει στην ταχύτερη δυνατή λειτουργία του, μέσα στο 2019.

«Τρέχουν» οι εξελίξεις για το Ινστιτούτο Πετρελαϊκής Έρευνας, με το ΙΤΕ να στοχεύει στην ταχύτερη δυνατή λειτουργία του, μέσα στο 2019.

«Σήμερα είχαμε Διοικητικό Συμβούλιο. Ένα από τα θέματα συζήτησης ήταν και το Ινστιτούτο Πετρελαϊκής Έρευνας. Προχωράμε τις διαδικασίες εκλογής του νέου διευθυντή, όπως επίσης και τις διαδικασίες εκλογής των τριών πρώτων ερευνητών που θα αποτελέσουν τον πυρήνα του νέου Ινστιτούτου. Θέλουμε να τρέξουμε τις διαδικασίες αυτές όσο πιο γρήγορα γίνεται, για προφανείς λόγους. Πρόκειται για ένα νέο Ινστιτούτο που θέλουμε να πάρει σάρκα και οστά το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο κ. Νεκτάριος Ταβερναράκης.

Το Ινστιτούτο Πετρελαϊκής Έρευνας θα λειτουργήσει στα Χανιά, σε χώρους που έχουν ήδη παραχωρηθεί από το Πολυτεχνείο Κρήτης, «με το οποίο είμαστε σε πολύ στενή και αγαστή συνεργασία», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΙΤΕ.

«Έχει ήδη κλείσει η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων για τη θέση του διευθυντή. Πλέον είμαστε στη διαδικασία συγκρότησης της επιστημονικής επιτροπής από διεθνείς κριτές, προκειμένου να αποφασίσουν για τις υποψηφιότητες που έχουμε πάρει, και προχωράμε τις διαδικασίες προκήρυξης των τριών θέσεων ερευνητών. Αυτές οι διαδικασίες θα ξεκινήσουν άμεσα. Ο στόχος μας είναι να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό, μέσα στο 2019, έχοντας διευθυντή και ερευνητές», κατέληξε ο κ. Ταβερναράκης.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ