Ένα βιβλίο που ΔΕΝ έχει γραφτεί ακόμα στα παραμύθια του Σαββάτου

Ελένη Μπετεινάκη
Ελένη Μπετεινάκη

...θεωρείται αριστούργημα και ήδη πουλάει σαν τρελό!

 

 

 

γράφει η Ελένη Μπετεινάκη*

Σήμερα τα «Παραμύθια του Σαββάτου» έχουν την τιμή να παρουσιάσουν ένα βιβλίο που ΔΕΝ έχει γραφτεί ακόμα αλλά θεωρείται αριστούργημα και ήδη πουλάει σαν τρελό!

Πρόκειται για ένα βιβλίο άτιτλο που θα σας κόψει την ανάσα, θα σας κάνει αν χαμογελάσετε περίπου 10.000 φορές και θα ξεσηκώσει φανατικούς αναγνώστες και ανερχόμενους συγγραφείς σε μια απίστευτη διαδήλωση ζητώντας επειγόντως τον 2ο μέρος του!

Κυρίες και κύριοι κι αγαπητά παιδιά ψάξτε όλοι τον : Φραντζ Κλάφτα της Κατερίνας Κρις που εκδόθηκε τελικά από τις εκδόσεις Πατάκη!

Αυτός ο ένας και μοναδικός ευφυής συγγραφέας, ο παντελώς άγνωστος, άβιβλος και ατάλαντος Φραντζ Κλάφτα, της, επίσης, ευφυούς και καταπληκτικής Κατερίνας Κρις μου πήρε το μυαλό, την ψυχή και την έκπληξη και τα ταξίδεψε πολύ πέρα κι από τον κόσμο της Φαντασίας. Ένα βιβλίο πραγματικά αριστουργηματικό ως προς την ιδέα και την πρωτότυπη αποτύπωση της πάνω στο χαρτί. Κάθε σελίδα και μια έκπληξη. Κάθε σελίδα και κάτι μη αναμενόμενο. Ένας ήρωας που θα κάνει όλα τα παιδιά, ακόμα κι αυτά που βαριούνται το διάβασμα, να ασχοληθούν μαζί του κρατώντας τους το ενδιαφέρον ίσαμε την τελευταία του σελίδα. (Και εννοείται και σε όσους αρέσει το διάβασμα πως θα το απολαύσουν ακόμα πιο πολύ)

Πόσο χιούμορ μπορεί να χωρέσει σε ένα βιβλίο για παιδιά και εφήβους; Πάρα πολύ αν ο συγγραφέας του έχει αυτήν την μοναδική ικανότητα να αυτοσαρκάζεται, να φαντάζεται και να δημιουργεί μικρές ή και μεγάλες αριστουργηματικές ατάκες που σίγουρα θα τις θυμάστε για πολύ πολύ καιρό. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από τη αρχή για να καταλάβετε για τι βιβλίο πρόκειται :

Ο Φραντζ Κλάφτα κατάγεται από γενιά μεγάλων συγγραφέων. Έχει πολλές αδυναμίες και ειδικά στην ορθογραφία, στη γραμματική και σε κάθε μάθημα του σχολείου του. Το βιβλίο που θα ήθελε να γράψει είναι ακόμα …δέντρο! Κι επειδή γνωρίζει πολύ καλά πως τα καλά παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, έχει ήδη τυπώσει αφίσες για να προωθήσει το άτιτλο και άγραφο βιβλίο του δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο συζητήσεις, αγωνία και προσμονή απερίγραπτη.

Ο Φραντζ είναι ένας εργάτης του λόγου. Έχει ένα απίστευτο σχέδιο – πλάνο γραφής που η λέξη τίποτα, κυριαρχεί. Τα βάζει συνέχεια με τον αναβλητικό εαυτό του και επειδή γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τι κάνουν οι συγγραφείς, φτιάχνει μια πυραμίδα συγγραφής που περικλείει τα πάντα : Βαρεμάρα, ύπνος, γαριδάκια, τεμπελιά, κινητό, χάζεμα στο διαδίκτυο… Καταλαβαίνετε πόσο πολύ γνώστης των συνηθειών και έμπειρος συγγραφέας είναι…

Έχει ύφος πολυσπούδαστου και διάσημου χαρακτήρα που μπορεί και να είναι σοβαρό και μηχανεύεται χίλιες δυο δικαιολογίες για να καθυστερήσει το γράψιμο. Έχει άγχος πολύ για την έμπνευσή του και ξέρει πως με το ταλέντο που διαθέτει θα βρει ένα τέλειο τέλος για το βιβλίο του (κι ας μην υπάρχει ακόμα η αρχή του). Αποφασίζει να γίνει ένας σκοτεινός συγγραφέας ή μήπως καλύτερα να γράψει ένα « μεσημεριανό μυθιστόρημα» και αν εισάγει ένα νέο είδος γραφής που κανείς ποτέ δεν έχει σκεφτεί.

Κι άλλα πολλά έκανε ο Φραντζ Κλάφτα και πολλές φορές δεν έκανε τίποτα απολύτως. Θυσίες φοβερές όπως ο ύπνος, τα βιντεοπαιχνίδια του, η παρατήρηση ενός δέντρου πάνω σε ένα βάζο δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα στην ιδέα και συγγραφή του βιβλίου του. Μέχρι και μπλοκ συγγραφέων έφτιαξε αν και μπερδεύτηκε λίγο στην αρχή…

Ώσπου του ήρθε η μεγάλη ιδέα που κόντεψε πάλι να τη χάσει κι έτσι ασχολήθηκε πιο πολύ με τη φωνή και το πρόσωπο του πρωταγωνιστή….

Όμως εγώ θα σταματήσω εδώ τη δική μου αφήγηση γιατί το βιβλίο έχει τόσα πολλά να σας πει που πρέπει οπωσδήποτε να το διαβάσετε ή έστω να το πάρετε στα χέρια σας και είμαι σίγουρη πως δεν θα το αφήσετε ούτε στιγμή!( Όχι, δεν έχει βάλει κόλλα η Κατερίνα στο εξώφυλλο), απλά είναι τόσο δυνατό και τόσο χαρούμενο που θα το διαβάσετε πολλές φορές.

Χιούμορ που λείπει απ΄ τη ζωή κι από τις ιστορίες είναι γεμάτο τούτο δω το μικρό -μεγάλο κιτρινόμαυρο βιβλίο. Θα το αγαπήσετε από την πρώτη του σελίδα και θα θαυμάσετε το ταλέντο μιας συγγραφέως που ξέρει επίσης να σκιτσάρει καταπληκτικά.

Εξάλλου η συγγραφέας μας Κατερίνα Κρις το γράφει μόνη της στο εξώφυλλο:

«Τα λόγια είναι περιττά»!

Περισσότερες πληροφορίες εδώ: http://www.patakis.gr/viewshop...

Για παιδιά και μεγάλους …

(Σημαντική πληροφορία: Κυκλοφορεί αναμεσά μας και παντού ακόμα και σε μπλουζάκια, τετράδια κάρτες…παντού σας λέω!)

 

Η Ελένη Μπετεινάκη είναι νηπιαγωγός

https://zhtunteanagnostes.blog...

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ