Επιστημονικό συνέδριο για την τέχνη της ψαλτικής

7-9 Φεβρουαρίου 2020 στο Ρέθυμνο, η 3η συνάντηση

Το 3ο Ιεροψαλτικό Συνέδριο Κρήτης θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο από 7 έως 9 Φεβρουαρίου 2020 με γενικό τίτλο: «Μια πολυεπίπεδη επιστημονική και καλλιτεχνική θεώρηση της Ψαλτικής Τέχνης».

Το συνέδριο οργανώνουν η Ιερά Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, o Σύνδεσμος Ιεροψαλτών Νομού Χανίων «Γεώργιος ο Κρης» και το Σωματείο Ιεροψαλτών Νομού Ηρακλείου «Ανδρέας ο Κρήτης».

Αναφορές και προεκτάσεις θεολογικές, φιλοσοφικές, κοινωνιολογικές – ανθρωπολογικές, ψυχολογικές, αισθητικές, λογοτεχνικές και εκπαιδευτικές – διδακτικές θα διερευνήσουν και θα αναδείξουν την ψαλτική τέχνη. Προτάσεις για εισηγήσεις μπορούν να υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους ηλεκτρονικά στο e-mailτου Συνεδρίου ([email protected]) μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2020. Κάθε πρόταση πρέπει να περιλαμβάνει απαραίτητα τον τίτλο και την περίληψη της προτεινόμενης εισήγησης (στα ελληνικά), καθώς και την ιδιότητα κι ένα σύντομο βιογραφικό του εισηγητή, κατά προτίμηση σε ένα μόνο αρχείο PDF.

Όλες οι προτάσεις θα εξεταστούν από την Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου και οι ενδιαφερόμενοι θα ειδοποιηθούν για την αποδοχή της προτεινόμενης εισήγησής τους μέχρι 20 Ιανουαρίου 2020. Οι επιλεγμένες εισηγήσεις θα περιληφθούν στα Πρακτικά του Συνεδρίου, εφόσον το κείμενό τους παραδοθεί στην Οργανωτική Επιτροπή πριν από την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου.

Οι οργανωτές εξασφαλίζουν φιλοξενία στο Ρέθυμνο για τις παραπάνω ημερομηνίες. Επιστημονική Επιτροπή: Ανδρέας Γιακουμάκης, καθηγητής Μουσικής, Άρχων Μαΐστωρ της ΜΤΧΕ, Εμμανουήλ Γιαννόπουλος, επίκουρος καθηγητής Τμήματος Μουσικών Σπουδών Α.Π.Θ, Ιωάννης Καστρινάκης, καθηγητής Μουσικής, Μιχαήλ Λαγουδάκης, αναπληρωτής καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης, αντιπρύτανης

πρωτοπρ., Ιωάννης Μαστοράκης, καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής, Αντώνιος Μιχελουδάκης, καθηγητής Μουσικής, θεολόγος, Εμμανουήλ Σουργιαδάκης, διδάκτωρ Μουσικολογίας, – εκπαιδευτικός, Μιχαήλ Στρουμπάκης, επίκουρος καθηγητής Μουσικολογίας Πατρ. Ανωτ. Εκκλ. Ακαδ. Κρήτης, Ιωάννης Τσερεβελάκης, φιλόλογος, Άρχων πρωτονοτάριος της ΜΤΧΕ, Γεώργιος Χατζηθεοδώρου, καθηγητής Μουσικής, Άρχων Μαΐστωρ της ΜΤΧΕ. Οργανωτική Επιτροπή:Τα μέλη των Δ.Σ. των ως άνω Συλλόγων Ιεροψαλτών.

Επικοινία-πληροφορίες

E-mail: [email protected]

www: http://georgiosokris.blogspot....

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ