Με Επιτυχία η Θεατρική Παράσταση με τίτλο: «Ιστορίες ελληνικής τρέλας»

Οι παραστάσεις πραγματοποιήθηκαν με ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες.

Με Επιτυχία Παρουσιάστηκε η Θεατρική Παράσταση με τίτλο: «Ιστορίες ελληνικής τρέλας» του Συλλόγου Γυναικών με επωνυμία ΜΚΟ Γυναικών Ίριδα αρχικά στη Πύλη Βηθλεέμ του Δήμου Ηρακλείου, κατόπιν στην Αίθουσα Πολιτισμού στα Πεζά του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων και τέλος στην Αγγλικανική Εκκλησία του Δήμου Χερσονήσου, στις 9, 14 και 21 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα, 2019.

"Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Κρήτης που ήταν Συνδιοργανωτής, των Παραστάσεων την Δευτέρα 9 στη Πύλη Βηθλεέμ του Δ. Ηρακλείου και το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στη Πλατεία Πεζών και τον Δήμο Χερσονήσου, την Κοινωφελή Επιχείρηση του και το ΚΟΙΠΟΔΙ για το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου. Ευχαριστούμε αρχικά τον Δήμο Ηρακλείου για την παραχώρηση του χώρου στη Πύλη Βηθλεέμ καθώς και τον Δήμο Αρχανών Αστερουσίων για την παραχώρηση του χώρου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πεζών για την φιλοξενία. Επίσης ευχαριστούμε τον Δήμο Χερσονήσου για την παραχώρηση του χώρου της Αγγλικανικής Εκκλησίας στην πρώην Αμερικάνικη Βάση Γουρνών."

Οι παραστάσεις πραγματοποιήθηκαν με ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες.

Η Ομάδα Θεάτρου Ίριδα είναι μια νεοσύστατη ομάδα που δημιουργήθηκε το 2015 από τον Σύλλογο Γυναικών με Επωνυμία «Μη Κυβερνητική Οργάνωση Γυναικών «Ίριδα». Τα μέλη της ομάδας και ηθοποιοί στο θεατρικό έργο, είναι γυναίκες που με μεγάλο ζήλο και αγάπη για το θέατρο συμβάλλουν στην ανάπτυξη δράσεων πολιτισμού.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ίριδας κα Ρένια Δρόσου αναφέρει σχετικά: «Ο πολιτισμός είναι κάτι ζωντανό, είναι το πνεύμα μιας κοινωνίας. Η πολιτιστική δράση, δηλαδή το θέατρο, η μουσική, οι συναυλίες, το συγγραφικό έργο, τα βιβλία, ο κινηματογράφος κ.λ.π. αποτελούν συνιστώσες της πολιτισμικής ανάπτυξης του ανθρώπινου γένους, μαζί με την πνευματική καλλιέργεια, δηλαδή τις αξίες, τις παραδόσεις, την παιδεία, την μόρφωση και την αισθητική. Η καλλιτεχνική έκφραση είναι η αντανάκλαση της εξέλιξης μιας κοινότητας, όσον αφορά τις αλλαγές της κοινωνικής και φυσικής πραγματικότητας. Το θέατρο εξάπτοντας τη φαντασία γίνεται φορέας θετικής ενέργειας, προβάλλει τις υψηλές αξίες και σφυρηλατεί συνειδήσεις. Είμαστε χαρούμενες και περήφανες για την όποια συμβολή μας με τη δημιουργία της ομάδας θεάτρου «'Ιριδα» και την παρουσίαση των παραστάσεών μας. Ευχαριστούμε όλες και όλους τις φίλες και φίλους που μας τίμησαν με την παρουσία τους στις θεατρικές μας παραστάσεις»

Σκηνοθεσία- επιμέλεια κειμένων και μουσικής: Σοφία Δερμιτζάκη

Υπεύθυνη Παραγωγής και Επικοινωνίας: Ρένια Δρόσου

Παίζουν οι:

Μαρία Βογιατζή

Ρένια Δρόσου

Μαρία Καψετάκη-Βασιλάκη

Δώρα Κορνηλάκη

Ειρήνη Χατζάκη-Κορνηλάκη

Μαρία Πετράκη

Χρυσή Πετσαλάκη

Κατερίνα Ταμπακάκη

Μαργέτα Ψυρρά

Σκηνικά – Κοστούμια: Ομάδα Θεάτρου Ίριδα

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ