Πολιτισμός | 12.08.17 08:34
Μια παράσταση περιοδεύει και ενισχύει νοσοκομεία

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Από τη Σητεία ξεκίνησε ο «Αριστοφάνης που γύρισε από τα θυμαράκια»

Η μουσικοθεατρική παράσταση από τη Σητεία, «Ο Αριστοφάνης που γύρισε από τα θυμαράκια»,  περιοδεύει στην Κρήτη και ενισχύει τα νοσοκομεία των πόλεων όπου ανεβαίνει.

     Η Ορχήστρα Φιλαρμονικής Δήμου Σητείας απρόβλεπτη όπως πάντα, υμνεί τα αγαθά της ειρηνικής συνύπαρξης, μέσα από τους Αχαρνής, το πρώτο σωζόμενο έργο του Αριστοφάνη και τη μετάφραση-διασκευή του Διονύση Σαββόπουλου με τίτλο Ο Αριστοφάνης που γύρισε από τα θυμαράκια. Σε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Σητείας ενισχύουν μαζί τα νοσοκομεία της Κρήτης, μέσα από μια μοναδική μουσικοθεατρική παράσταση!

       Ο ποιητής με όχημα την κωμωδία και πιο επίκαιρος από ποτέ, σατιρίζει αμείλικτα την πολεμική παράνοια των συμπολιτών του, κραυγάζοντας την επιθυμία του για Ειρήνη και όλα τα αγαθά που την ορίζουν: την αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο, τη φροντίδα για το κοινό συμφέρον, την τίμια διαχείριση του δημόσιου ταμείου, την πίστη στις ηθικές αξίες, τον σεβασμό και την αγάπη για την φύση και φυσικά τη χαρά για την ζωή και τον Έρωτα.                    Μία πολυπρόσωπη μουσικοθεατρική παράσταση 70 και άνω ατόμων (μουσικοί, τραγουδιστές, ηθοποιοί) « ντυμένη» άψογα με τις μουσικές του Διονύση Σαββόπουλου  αλλά και το προσωπικό του ύφος, το οποίο τονίζει ξεκάθαρα τις αντιστοιχίες ανάμεσα στο χθες και το σήμερα. Η ειρήνη ξεκινά και το γλέντι αρχίζει!

Γιατί ο πολιτικός Αριστοφάνης, ο Διονύσης Σαββόπουλος και η Ορχήστρα Φιλαρμονικής Δήμου Σητείας, έχουν κέφια!

 

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Γιαννακάκης 

Διεύθυνση Ορχήστρας, Ενορχήστρωση: Γιώργος Φουρναράκης

Παραγωγή: Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σητείας

Ηράκλειο, 19 Αυγούστου,  Κηποθέατρο Ν. Καζαντζάκης, ώρα έναρξης 9.30 μ.μ. 

Ρέθυμνο, 20 Αυγούστου, Φορτέτζα, ώρα έναρξης 9.30 μ.μ.

Χανιά, 21 Αυγούστου, Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, ώρα έναρξης 9.30 μ.μ.

Οργάνωση : Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σητείας, Δήμος Σητείας, Δ.Ο.Κ.Α.Σ., Δημοτική Κοινότητα, Περιφέρεια Κρήτης, Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου

 Κουπόνι ενίσχυσης: 5 ευρώ,   Μειωμένο: 2,50 ευρώ

Μέρος των εσόδων της παράστασης  (1 ευρώ από κάθε ολόκληρο εισιτήριο) θα διατεθεί στα νοσοκομεία των πόλεων όπου ανεβαίνει.

Προηγήθηκαν τρεις εκπληκτικές παραστάσεις στη Σητεία, στις  7, 8 και 9 Αυγούστου στο Ενετικό Φρούριο Καζάρμα και μία στην Κάτω Ζάκρο, στις 13 Αυγούστου στο Μινωικό Ανάκτορο.

 

 

 

 

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα