640.000 τουρίστες στο Ηράκλειο από την 1η Ιουλίου!

Και μάλιστα αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά ίσως fφτάσουν το τέλος της χρονιάς και 1.000.000!

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, της πανδημίας, του lockdown και της αναγκαστικής καραντίνας για Βρετανούς και Ολλανδούς τουρίστες μετά την επιστροφή τους από την Κρήτη, το Ηράκλειο δείχνει να αντέχει και να κρατά, δεχόμενο από την 1η Ιουλίου όποτε και ξεκίνησε η τουριστική χρονιά 640.000 τουρίστες έως και την 12η Σεπτεμβρίου.  Και μάλιστα αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά ίσως πιάσει ως το τέλος της χρονιάς και το 1.000.000!

Όπως μας εξηγεί ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νικος Χαλκιαδάκης, υπάρχουν καλά και κακά νέα, τις τελευταίες ημέρες: οι Βρετανοί τουρίστες... εξαϋλώθηκαν από την τοπική αγορά. Εκεί που είχαμε 6-7.000 επισκέπτες εβδομαδιαίως από το αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης πέσαμε στους 200!  Όλοι ελπίζουν βέβαια στην επανάκαμψη των Βρετανών αλλά και των Ολλανδών Τουριστών ( για τους οποίους ισχύει 10ήμερη καραντίνα μετά την επιστροφή τους από την Κρήτη) αλλά αυτό θα το ξέρουμε σε μια εβδομάδα.

Τώρα στα καλά νέα γιατί υπάρχουν και αυτά, υπήρξε η συμφωνία με την εταιρεία CONDOR προκειμένου να επεκτείνει το πρόγραμμα πτήσεων της προς το Ηράκλειο μέχρι τις 28 Νοεμβρίου, διευρύνοντας κι άλλο την τουριστική χρόνια και φέρνοντας Γερμανούς τουρίστες από τρεις προορισμούς: το Μόναχο, τη Φρανκφούρτη και το Ντίσελντορφ.

Οι Γερμανοί δεν είναι μόνο φίλοι μας, όπως έλεγε η περίφημη ατάκα από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, αλλά και ο βασικός πυλώνας στήριξης στην Κρήτη, τη φετινή δύσκολη για την τουριστική μας βιομηχανία, χρονιά!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ