Αλαλούμ με την αργία! Άλλα κάνει η Περιφέρεια και άλλα ο Δήμος Ηρακλείου!

Σε σχέση με το προσωπικό

Το μπάχαλο που δημιουργήθηκε στη διαχείριση του χιονιά στην Αττική, φαίνεται να μεταφέρθηκε και στην Κρήτη, καθώς δυο από τους κορυφαίους ΟΤΑ του νησιού, η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Ηρακλείου διαχειρίζονται με διαφορετικό τρόπο το προσωπικό τους, τουλάχιστον για σήμερα!

Να πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά: Το βράδυ της Δευτέρας ανακοινώθηκε από τον Χρήστο Στυλιανίδη, η απόφαση της κυβέρνησης για αργία στις περιφέρειες που βρίσκονταν στο μάτι του χιονιά κι ανάμεσα τους και η Κρήτη.

Πληροφορίες του Cretalive θέλουν τον αρμόδιο για τη διοίκηση αντιπεριφερειάρχη Ζαχαρία Δοξαστάκη και την αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ηρακλείου Μαρία Καναβάκη, να έχουν μια τηλεφωνική επικοινωνία και να καταλήγουν στην κοινή διαπίστωση πως από την αργία εξαιρείται το προσωπικό των ΟΤΑ που διαχειρίζεται ο καιρικό φαινόμενο και όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι δεν δουλεύουν!

Επειδή μετά την ανακοίνωση όμως της πρώτης ημέρας για την αργία και τη σημερινή διεύρυνση της,  μεσολάβησε η έκδοση του απαραίτητου ΦΕΚ, που θα πρέπει να συνοδεύει μια τέτοια κυβερνητική απόφαση, από την περιφέρεια  διαβάζοντας την, διαπίστωσαν  πως δεν υπάρχει καμία εξαίρεση προσωπικού και όλοι θα έπρεπε να εργαστούν κανονικά.
Έτσι λοιπόν αποφάσισαν να στείλουν  διευκρινιστικό mail στους εργαζόμενους που τους  ξεκαθάριζαν ότι σήμερα θα έπρεπε να δουλέψουν όλοι κανονικά!

Ο Δήμος Ηρακλείου, απλά ανανέωσε την απόφαση της Δευτέρας κι έτσι εμφανίζεται το παράδοξο η μεν περιφέρεια Κρήτης να δουλεύει σήμερα κανονικά, ο δε Δήμος Ηρακλείου να έχει σε καθεστώς εργασίας μόνο τους εργαζόμενους που διαχειρίζονται το καιρικό φαινόμενο.

Πάντως μιλώντας στο Cretalive ο αντιπεριφερειάρχης Ζαχαρίας Δοξαστάκης ξεκαθάρισε πως αν υπάρχουν έντονα καιρικά φαινόμενα και κάποιοι εργαζόμενοι δεν μπορούν να πάνε στην εργασία τους, προφανώς και δεν θα υπάρξει ζήτημα!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ