Αλλάζει χέρια έναντι 700 εκατ. η "Μεγάλη Βρετανία"!

Αλλάζει χέρια έναντι 700 εκατ. η "Μεγάλη Βρετανία"!

Οι Άραβες προσανατολίζονται στο να κρατήσουν κλειστό το πεντάστερο ξενοδοχείο για μεγάλο χρονικό διάστημα, προκειμένου να ανακαινιστεί πλήρως και να αλλάξει μορφή.

Μετά από 154 χρόνια, καθώς ιδρύθηκε το 1866 από τον Σάββα Κέντρο, η θρυλική «Μεγάλη Βρετανία» αλλάζει ξανά ιδιοκτήτη!

Όπως αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος Γιάννης Αλεξίου και το ogdoo.gr, το ξενοδοχείο-ορόσημο της Αθήνας αλλάζει -σύμφωνα με πληροφορίες από επιχειρηματικούς κύκλους- ιδιοκτησιακό καθεστώς και περνάει σε επιχειρηματικό αραβικό όμιλο του Κατάρ αντί του ποσού των 700.000.000 ευρώ, όπως είναι, επιπλωμένο!

Από τον Μάρτιο, εξάλλου, όταν και επιβλήθηκε το lockdown λόγω κορονοϊού, η «Μεγάλη Βρετανία» υπολειτουργούσε. Υπήρξαν κάποιες φήμες πως θα λειτουργούσε εκ νέου κανονικά στις αρχές Σεπτεμβρίου -αν και εφόσον υπήρχαν κρατήσεις. Πράγματι, λοιπόν, το ξενοδοχείο άνοιξε, αλλά μόνο τυπικά.

Όπως τονίζεται στο ρεπορτάζ, η πώλησή του είναι στο τελικό στάδιο και στη συμφωνία μεταπώλησης του πολυτελούς ξενοδοχείου είναι και το περιεχόμενο του, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αντικείμενα μεγάλης αξίας, όπως πίνακες, φωτιστικά, πολυελαίους, fitness studio, spa και άλλα αντικείμενα μεγάλης αξίας, που είναι άγνωστο πώς θα αξιοποιηθούν από τους Άραβες που αγοράζουν το ξενοδοχείο.

Όσο για το τι μέλλει γενέσθαι με τους εργαζόμενους της «Μεγάλης Βρετανίας», πολλοί όλα δείχνουν πως οδηγούνται στην ανεργία... Ήδη από τον Μάρτιο, άλλωστε, αρκετοί παίρνουν το επίδομα των 534 ευρώ, καθώς βρίσκονται σε αναστολή. Στο ξενοδοχείο απασχολούντα 650 εργαζόμενοι

Οι Άραβες, δε, προσανατολίζονται στο να κρατήσουν κλειστό το πεντάστερο ξενοδοχείο για μεγάλο χρονικό διάστημα, προκειμένου να ανακαινιστεί πλήρως και να αλλάξει μορφή. 

Όταν ανοίξει ξανά, όμως, το πιθανότερο, σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, είναι να μην υπάρχει ως «Μεγάλη Βρετανία», αφού φημολογείται πως θα επαναλειτουργήσει με την επωνυμία μεγάλης σειράς υπερπολυτελών ξενοδοχείων.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ