Ανοίξτε την Κρήτη νωρίτερα... κάντε μας ευκαιρία!

Ανοίξτε την Κρήτη νωρίτερα... κάντε μας ευκαιρία!

Μπορεί να αποτελέσει το άνοιγμα της Κρήτης, με δεδομένο τον αποκλεισμό της, ένα πείραμα;

Εικόνες θλίψης και απογοήτευσης ήταν εκείνες που καταγράφηκαν χτες στα Λιοντάρια, στην εκδήλωση των επαγγελματιών της εστίασης που έστρωσαν τις καρέκλες τους για να διαμαρτυρηθούν με αυτόν τον σιωπηλά εκκωφαντικό τρόπο.

Ήταν μια εικόνα πραγματικής κηδείας. Καρέκλες που πάνω τους ήταν κολλημένα τα χαρτιά με τις κατηγορίες των επαγγελματιών που στηρίζουν και στηρίζονται σε αυτή την αλυσίδα του φαγητού, της τροφοδοσίας και του service σε καφέ, εστιατόρια, μπαρ και ταβέρνες, αποτελώντας ένα δυναμικό κομμάτι στις παρεχόμενες υπηρεσίες και μέρος της καθημερινότητας μας που χάθηκε. Καρέκλες που κρύβουν τραγωδίες: απλήρωτους λογαριασμούς, χρέη που τρέχουν, έσοδα στον κρατικό κορβανά που σε λίγο θα έχει αποκάνει!

Όλοι πια συνειδητοποιούμε πόσο δύσκολη είναι η επιστροφή στην καθημερινότητα και πόσοι άνθρωποι είδαν τη ζωή τους να ανατρέπεται στις δαγκάνες της πανδημίας. Από την άλλη όλο και περισσότερο πυκνώνουν οι φωνές να αφήσουν, έστω και πιλοτικά την Κρήτη να στυλώσει τα πόδια της. Αυτό το δίμηνο της καραντίνας είναι αλήθεια πως το νησί μας τα πήγε περίφημα. Ελάχιστα περιστατικά και η πλειονότητα τους από ταξιδιώτες στο νησί, χωρίς κρούσμα εδώ και ένα μήνα, που σε συνδυασμό με την πειθαρχημένη συμπεριφορά των Κρητικών, αποτέλεσαν μια περιοχή- πανευρωπαϊκό πρότυπο.

Με την ανάγκη αυτή η εικόνα να λειτουργήσει και σε επίπεδο προβολής ώστε η Κρήτη, να είναι πόλος έλξης για το όποιο διάστημα ανοίξουν οι τουριστικές μας μονάδες, γιατί δεν εξετάζεται από την κυβέρνηση το αίτημα να ανοίξει σταδιακά πιο γρήγορα σε κάποιες υπηρεσίες;

Με δεδομένο πως εξακολουθούν κατ' ουσίαν να μην γίνονται αεροπορικές πτήσεις αλλά και δεν έρχονται επιβάτες με τα πλοία της γραμμής, όπως και στην υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα, γιατί είναι αδόκιμο να ανοίξει εσωτερικά το νησί και να λειτουργήσουν πειραματικά μπαρ, καφετέριες και εστιατόρια, νωρίτερα απ’ τους άλλους, με τους κανόνες που επιβάλλουν οι υγειονομικοί φορείς;

Δεν έχει ανάγκη άραγε από έσοδα το κράτος μας; Δεν αποτελεί μια ευκαιρία (που η Κρήτη με τον αποκλεισμό της από την υπόλοιπη Ελλάδα και με το μεγάλο μέγεθος της μπορεί να το υποστηρίξει ως πείραμα) για να δούμε την ολική άρση των απαγορεύσεων, να εφαρμόζεται κάπου νωρίτερα;

Κι εν τέλει ας βγουν να τοποθετηθούν οι γιατροί και οι ειδικοί επιστήμονες της Κρήτης, αν αυτό το πείραμα μπορεί να περπατήσει!

Μέρα που περνά δεν ξαναπερνά, κι αν είναι να μπορεί να γίνει κάτι ας αδράξουν την ευκαιρία οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι, αυτοδιοικητικοί, βουλευτές και τοπικοί φορείς, για να σώσουμε ό,τι μπορεί να σωθεί!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ