Δεκάδες άδεια καθίσματα, δείχνουν την κρίση με...ονοματεπώνυμο

Δεκάδες άδεια καθίσματα, δείχνουν την κρίση με...ονοματεπώνυμο

Γέμισε άδειες καρέκλες το κέντρο του Ηρακλείου, στο πλαίσιο πανευρωπαϊκής διαμαρτυρίας του κλάδου της εστίασης

Με άδειες καρέκλες γέμισαν το απόγευμα της Τετάρτης κεντρικά σημεία και πλατείες σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, στα πλαίσια της μαζικής κινητοποίησης του κλάδου της εστίασης.

Περισσότεροι από 30 σύλλογοι, πήραν μέρος στην εκδήλωση διαμαρτυρίας Empty Chairs,  τοποθετώντας στις κεντρικές πλατείες των πόλεών τους άδειες καρέκλες για να συμβολίσουν όλους τους κρίκους της επισιτιστικής αλυσίδας που πλήττονται από την έλλειψη μέτρων για την επιβίωση του κλάδου.

Στο Ηράκλειο, 100άδες άδειες καρέκλες τοποθετήθηκαν στο χώρο έξω από τη Λότζια και μέχρι την Πλατεία Λιονταριών. 

 
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των συμμετεχόντων, αίτημά τους είναι «η εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων για την επιβίωση των επαγγελματιών του Κλάδου της Εστίασης και Διασκέδασης».

Στη συμβολική δράση «άδειες καρέκλες» συμμετείχε ο σύλλογος καταστημάτων εστίασης Χανίων.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία «Γιαλί Τζαμισί», στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης.  Όπως χαρακτηριστικά επισημάνθηκε σε ανακοίνωση των διοργανωτών, «σεβόμαστε πλήρως τις υποδείξεις της επιστημονικής κοινότητας αλλά ζητάμε, μέτρα στήριξης για να μπορέσουμε να μείνουμε ανοιχτοί και να ζήσουμε και εμείς και οι εργαζόμενοι μας αλλά και το σύνολο των κλάδων που επηρεάζονται άμεσα μαζί με εμάς».

Στην κινητοποίηση που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 7.30 το απόγευμα συμμετείχαν μόνο μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου εστίασης, ενώ διακριτική ήταν η παρουσία ανδρών του Λιμενικού Σώματος που έχει την ευθύνη ελέγχου στο Ενετικό Λιμάνι.


Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την κινητοποίηση στο Ηράκλειο: 


Άδειες καρέκλες Ηράκλειο

Άδειες καρέκλες Ηράκλειο

Άδειες καρέκλες Ηράκλειο

 

Άδειες καρέκλες Ηράκλειο

άδειες καρέκλες

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ