ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Απειλή για τις δημοκρατικές ελευθερίες η ΕΥΠ

Επικίνδυνη η επιμονή Μητσοτάκη στο καθεστώς παρακολουθήσεων και χαφιεδισμού

Ανακοίνωση για την υπόθεση της ΕΥΠ εξέδωσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει:

"Πλέον τίποτα δεν μπορεί να κρυφτεί και να εξωραΐζεται πότε σαν «επισύνδεση», πότε σαν «συνακρόαση». Η ΕΥΠ και ο μηχανισμός του κρατικού χαδιεφισμού που έστησε η CIA μετά τον εμφύλιο και συντήρησαν όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ είναι βαθιά αντιδημοκρατικός. Διαχρονικά το πλαίσιο δράσης της ΕΥΠ είτε έχει το φερετζέ της νομιμότητας και του κοινοβουλευτικού ελέγχου είτε με παρακρατικές πρακτικές, τύπου Predator, περιφρονεί τα δικαιώματα και την κοινωνική δράση. Αυτό που επιβάλλει η προστασία των δημοκρατικών ελευθεριών είναι η κατάργηση της ΕΥΠ, η διάλυση του παρακρατικού μηχανισμού παρακολουθήσεων και χαφιεδισμού και η κατάργηση των τρομονόμων και του σχετικού νομοθετικού πλαισίου που έστησαν οι ελληνικές κυβερνήσεις και η ΕΕ.
Είναι ανάγκη να έρθουν στο φως όλα τα στοιχεία που αφορούν τις παρακολουθήσεις διαχρονικά. Να μπει τέρμα στις μεθοδεύσεις συγκάλυψης, αλλά οικονομικής εξόντωσης δημοσιογράφων και ΜΜΕ μέσω αγωγών
Είναι ξεκάθαρο επίσης ότι παρά τον ακραία αντιλαϊκό χαρακτήρα της πολιτικής, μια κυβέρνηση σαν την σημερινή δεν πέφτει «κάτω από το βάρος των αποκαλύψεων», πολύ περισσότερο ότι κανείς από το πολιτικό σύστημα δεν το ζητάει. Διέξοδο μπορεί να δώσει η πάλη του εργατικού λαϊκού κινήματος για την ανατροπή της κυβέρνησης και να μπει φραγμός στα σχέδια για συνέχεια διαχείρισης της πολιτική της."

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ