Το "αντεθνικό" μάθημα, η τηλεκπαίδευση και η καταγγελία

Το "αντεθνικό" μάθημα, η τηλεκπαίδευση και η καταγγελία

Την έντονη αντίδραση μητέρας μαθητή προκάλεσε το μάθημα καθηγήτριας του Ηρακλείου- τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ

Η τηλεκπαίδευση μπορεί να κρύβει και κινδύνους... Το μάθημα γίνεται από το σπίτι και στο δίπλα δωμάτιο ή ακόμα και στον ίδιο χώρο είναι πιθανό να βρίσκονται οι γονείς των μαθητών. Κάποιες φορές, όμως, τα όρια ξεπερνιούνται και υπάρχουν παρεμβάσεις στο εκπαιδευτικό έργο, δικαιολογημένες ή μη.

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου αναφέρει πως καθηγήτρια βρέθηκε στο στόχαστρο γονέα μαθητή για το "αντιεθνικό", όπως χαρακτηρίστηκε, μάθημά της.

Η ανακοίνωση του συνδικαλιστικού οργάνου των καθηγητών αναφέρει "με αφορμή την έγγραφη «καταγγελία» συναδέλφου σε σχολείο του νομού μας από «αγανακτισμένη» μητέρα που «έκρινε» το μάθημα της συναδέλφου, μέσω webex, ως δήθεν «αντεθνικό»(!), επειδή δεν ήταν εθνικιστικό, σοβινιστικό και ρατσιστικό, το Δ.Σ της ΕΛΜΕ δηλώνει την κατηγορηματική αντίθεσή του στα αντιδραστικά φαινόμενα του ρατσισμού, του εθνικισμού, του σοβινισμού και της μισαλλοδοξίας.

Εκφράζει την αμέριστη υποστήριξή του στη θιγόμενη συνάδελφο, που έγινε αποδέκτης μιας αβάσιμης, υποτιμητικής -για το έργο και τη στάση της-καταγγελίας και χαιρετίζει τη δημοκρατική στάση του συλλόγου διδασκόντων που αντιμετώπισε τη συγκεκριμένη εμπαθή, σοβινιστική συμπεριφορά, με δεοντολογικό τρόπο

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ δηλώνει στους κήρυκες του εθνικιστικού και ρατσιστικού μίσους ότι η εκπαιδευτική κοινότητα, τοπικά και πανελλαδικά, σε άρρηκτη σχέση και συμμαχία με το μαθητικό και γονεϊκό κίνημα, θα προασπίζεται τις δημοκρατικές αρχές του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των κοινωνικών ελευθεριών, τόσο μέσα στην τάξη, όσο και εκτός τάξης και ότι, κατά την άσκηση αυτού του παιδαγωγικού, μορφωτικού και κοινωνικού έργου της, δεν εκφοβίζεται, ούτε απειλείται."

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ