Συγκλονίζει η ανάρτηση του ερευνητή

Συγκλονίζει η ανάρτηση του ερευνητή

«Χάσαμε διασωληνωμένο συγγενή στην Αθήνα που είχε κάνει και τις 2 δόσεις εμβολίου».

Μια ανάρτηση που συγκλονίζει έκανε ο καθηγητής- ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης στην προσωπική σελίδα του στο Facebook.  Όπως αναφέρει "χάσαμε κι εμείς διασωληνωμένο συγγενή στην Αθήνα" και μάλιστα όπως επισημαίνει "είχε κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου".

Ο κ. Παυλάκης τονίζει ότι "δεν υπάρχει απόλυτη εγγύηση ότι ο εμβολιασμός είναι πανάκεια" ενώ κρούει καμπανάκι κινδύνου για τις εργατικές περιοχές της Αττικής όπου οι δουλειές είναι όλες ανοιχτές και σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχουν ισχυρά μέτρα προστασίας.

H ανάρτηση του καθηγητή ήρθε λίγο μετά την αποκάλυψη του Δημοσθένη Σαρηγιάννη, ότι ο πατέρας του αν και εμβολιασμένος νοσεί από τον φονικό ιό και μάλιστα νοσηλεύεται.

Η ανάρτηση του ερευνητή

"Μόλις χάσαμε και εμείς διασωληνωμένο συγγενή στην Αθήνα που είχε κάνει και τις δυο δόσεις εμβολίου. Ο κορωνοιός έρχεται ολοένα και κοντινότερα σε κάθε οικογένεια... Ο Πειραιάς είναι γεμάτος από τα μεταλλαγμένα στελέχη και δεν υπάρχει απόλυτη εγγύηση ότι ο εμβολιασμός είναι πανάκεια. Οι εργατικές περιοχές της Αττικής θα πληγούν σκληρά με όλες τις δουλειές ανοιχτές χωρίς ισχυρά μέτρα προστασίας. Εν τω μεταξύ αυτός ο πανικός ότι τα σπίτια είναι το "πρόβλημα" και άμα βγούμε έξω και τα ανοίξουμε όλα, εστίαση, σχολεία, εκκλησίες, θα τελειώσουμε με την επιδημία δεν λέει να κοπάσει. Κάνουμε τις επιθυμίες μας πραγματικότητα. Είναι καιρός να αρχίσει ουσιαστική και μόνιμη καμπάνια ενημέρωσης σε βάθος για όλη την κοινωνία. Κανένα μέτρο από μόνο του δεν θα μας γλυτώσει από την πανδημία. Σε αυτή τη φάση τα χρειαζόμαστε όλα.

- Αυτοπροστασία με καλές μάσκες σωστά φορεμένες.

- Αποστάσεις και αποφυγή εσωτερικών χωρών και συνωστισμών

- Εμβόλια

- Τεστ συχνά για όλους που βρίσκονται σε κοινούς χώρους

Το μόνο μαγικό φάρμακο αυτή τη στιγμή είναι αυτό που έκανε η Πορτογαλία. Έκοψαν το τεράστιο τρίτο κύμα που είχαν σε ένα μήνα. 12 φορές κάτω τα κρούσματα, κανένα θάνατο σήμερα! Γιατί δεν κάνουμε το ίδιο;;" αναφέρει συγκεκριμένα στην ανάρτηση του.

 

 

Δείτε επίσης:

Παυλάκης: «Βρισκόμαστε στη χειρότερη φάση της πανδημίας»

Εμβολιασμένος αλλά με κορωνοϊό, ο πατέρας του Σαρηγιάννη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ