Από την μία η πανδημία, από την άλλη οι εισαγωγές προϊόντων Τουρκίας

Από την μία η πανδημία, από την άλλη οι εισαγωγές προϊόντων Τουρκίας

Οι αγρότες της Κρήτης ζητούν να ληφθούν μέτρα και να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι για αυτά τα αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα

Αυστηροποίηση των ελέγχων για κατάλοιπα φυτοφαρμάκων σε όλα τα εισαγόμενα προϊόντα, ζητά ο πρόεδρος της Οργάνωσης Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρήτης Πρίαμος Ιερωνυμάκης, λίγες ημέρες μετά τις σχετικές επισημάνσεις και του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας.

Όπως ο ίδιος εξήγησε, η αγορά έχει “κατακλυστεί” αυτή τη στιγμή από τούρκικα προϊόντα, αμφιβόλου ποιότητας (με ο,τι αυτό συνεπάγεται για τους κινδύνους για την υγεία μας!), με συνέπεια τα εγχώρια κηπευτικά και οι σταφίδες να μην πωλούνται!

Το φαινόμενο αυτό παρουσιάζει έξαρση το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με τον κ. Ιερωνυμάκη, που φέρνει ως παράδειγμα άλλες χώρες “όπως η Γερμανία , η Βουλγαρία”, οι οποίες “έχουν επιστρέψει πίσω φορτία, που σημαίνει ότι υπάρχουν κατάλοιπα φυτοφαρμάκων σε φρούτα και λαχανικά”.

άλιστα, υπεραμύνεται των ελληνικών προϊόντων, διατεινόμενος πως “ο έλεγχος στην Ελλάδα στο θέμα των φυτοφαρμάκων είναι πολύ καλός – ποτέ δεν μας επέστρεψαν κάτι πίσω, διότι τα φυτοφάρμακα τα οποία εφοδιάζονται οι παραγωγοί στην Ελλάδα είναι όλα πιστοποιημένα και πληρούν όλες τις προδιαγραφές”. 
Ο κ. Ιερωνυμάκης βλέποντας τις σταφίδες και άλλα κηπευτικά να μην έχουν την ανάλογη και προσδοκώμενη απήχηση στην αγορά, εκφράζει την ανησυχία του για την δημιουργία ενός ντόμινο με δυσμενή επακόλουθα για την τοπική οικονομία “και για τις επόμενες χρονιές, αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα”.’

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ