Αποχαιρέτησαν τα αμφιθέατρα του Πανεπιστημίου Κρήτης μέσα από μία οθόνη

Αποχαιρέτησαν τα αμφιθέατρα του Πανεπιστημίου Κρήτης μέσα από μία οθόνη

Το ψυχρό «αντίο» και το παράπονο αποφοίτων και  των οικογενειών τους

Περιμένεις με αγωνία τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων, διαπιστώνεις με συγκίνηση πως το παιδί σου πέρασε σε ένα από τα καλύτερα Ιδρύματα της χώρας, το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Μετά από τέσσερα χρόνια, με την ίδια προσμονή θέλεις να παρακολουθήσεις την ορκωμοσία του παιδιού σου, όμως, τελικά, μαθαίνεις πως το πτυχίο θα έρθει στην πόρτα σου με… κούριερ!

Τις προηγούμενες ημέρες, έγινε η δια ζώσης τελετή ορκωμοσίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, όλα τα υπόλοιπα Τμήματα του Ιδρύματος αποφάσισαν, όπως είχαν την δυνατότητα να πράξουν, να πραγματοποιήσουν εξ αποστάσεως τις δικές τους τελετές.

Γονείς αποφοίτων του Ιδρύματος αναρωτιούνται γιατί δεν δόθηκαν οι χώροι που θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των ορκωμοσιών. Όπως λένε, από την στιγμή που γίνονται εκδηλώσεις, όπως γάμοι, με πιστοποιητικά εμβολιασμού ή αρνητικά τεστ, γιατί επιλέχτηκε η συγκεκριμένη λύση που είναι ψυχρή και «λίγη» για τα χρόνια που πέρασε κανείς ως φοιτητής.

Θεωρούν πως δεν μπορεί να κλείνει με αυτό τον τρόπο ένας τόσο σημαντικός κύκλος στη ζωή των παιδιών ενώ οι ίδιοι είχαν την ανάγκη να ζήσουν αυτή την στιγμή από κοντά και να αισθανθούν ότι οι κόποι τους δικαιώνονται.

 

Δείτε επίσης:

Ορκίστηκαν οι νέοι απόφοιτοι της Ιατρικής Σχολής Κρήτης
 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ