Απομονωμένος ο Ελπιδοφόρος μετά τη γιορτή στο "Σπίτι της Τουρκίας"

Απομονωμένος ο Ελπιδοφόρος μετά τη γιορτή στο "Σπίτι της Τουρκίας"

Μητσοτάκης και Αναστασιάδης ακύρωσαν τις προγραμματισμένες συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής στη Νέα Υόρκη

Την έντονη δυσφορία τόσο της Αθήνας όσο και της Λευκωσίας προκάλεσε η ενέργεια του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρου να παραστεί στη γιορτή που διοργανώθηκε στη Νέα Υόρκη για τα εγκαίνια του "Σπιτιού της Τουρκίας". Ο κ. Ελπιδοφόρος συμμετείχε στην εκδήλωση παρουσία του Ταγίπ Ερντογάν ενώ φωτογραφήθηκε και με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ, προκαλώντας ενόχληση σε Κύπρο και Ελλάδα.

Η παρουσία αυτή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής αιφνιδίασε την Αθήνα και τη Λευκωσία καθώς ο προκαθήμενος της ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στις ΗΠΑ δεν είχε κάνει γνωστή την πρόθεσή του να παραστεί στα εγκαίνια που είχε διοργανώσει ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος. 

Έτσι, ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης ακύρωσε με εύσχημο τρόπο το προγραμματισμένο ραντεβού με τον κ.κ. Ελπιδοφόρο στο περιθώριο της επίσκεψης του στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, επικαλούμενος βεβαρυμένο πρόγραμμα. 

Οι ίδιες πληροφορίες λένε πώς ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής την ερχόμενη Παρασκευή, όπως αρχικά ήταν προγραμματισμένο. Για την ώρα πάντως, η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώνεται αλλά και δεν διαψεύδεται επίσημα. 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ