Ασκήσεις λαϊκισμού για μιαν από μηχανής Θεά

Η κ. Νοτοπούλου, ραγδαία ανεβαίνει στο πολιτικό χρηματιστήριο της αντιπολίτευσης ως έχουσα από τον τομέα της καθαριότητας που αποκόμισε εμπειρία, την πλέον κατάλληλη ειδίκευση για να οδηγήσει σε σωτήριους λειμώνες τον χειμαζόμενο ελληνικό τουρισμό.

 

 

Ομολογώ ότι οι Κρήτες και οι Κρήσσες στέκονται πολύ τυχεροί μέσα στις πολλαπλές ατυχίες που δέρνουν τη χώρα και τους ίδιους. Το ‘χει η μοίρα αυτού του πολύπαθου νησιού να εμφανίζονται σε περιόδους μεγάλων κρίσεων ωσάν από μηχανής Θεοί διάφοροι ανέλπιστοι και θεόπεμπτοι φωστήρες, πολιτικοί Όσιοι ή πολιτικές Ο(υ)σίες οι οποίοι δίκην ουρανοφαντόρων προφητών/προφητισσών, να τους ανοίγουν τα μάτια από τις τσίμπλες που δεν τους αφήνουν να δουν την πραγματικότητα!  

Η κ. Κατερίνα Νοτοπούλου λοιπόν, που κάνει καριέρα μέσω του ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική δημόσια ζωή, με την ιδιότητα του τομεάρχη Τουρισμού του κόμματος, επισκέπτεται την Κρήτη, για να ενσκήψει ως διαπιστευμένη φωνή σωτηρίας που ουρανόθεν περίπου πεμφθείσα, ξεσκεπάζει τις "πανουργίες" της κυβέρνησης Μητσοτάκη ενάντια στο νησί! Διαβάζω λοιπόν από την τοπική ειδησεογραφία ότι η κ. Νοτοπούλου (σκεπτόμενη προφανώς ότι το «αμήν» το λέει κι ο παπάς όποτε χρειάζεται), δεν έχασε την ευκαιρία να ρίξει τα αντιπολιτευτικά βέλη της ισχυριζόμενη σε δηλώσεις της στο ΕΚΗ ότι «μαζί με την κρίση του κορωνοϊού, οι επιλογές της κυβέρνησης να απορρυθμίσει την αγορά και να εφαρμόσει ελαστικές σχέσεις εργασίας, να μειώσει μισθούς και να ωθήσει τους επιχειρηματίες σε απολύσεις και εκ περιτροπής εργασία ή αναστολές, και να ζητά από εργαζόμενους να ζήσουν με επιδόματα πείνας και στην ουσία να κλείνουν τα μάτια μπροστά στο πρόβλημα δεν οδηγεί πουθενά παρά μόνο στην καταστροφή».

Η βαρύγδουπη και προφητική λοιπόν διαπίστωση της κας τομεάρχου, η οποία μετερχόμενη του αθλήματος του φτηνού λαϊκισμού για μια οικουμενική, παγκόσμια υγειονομική κρίση που υπερβαίνει ιδεολογίες, προθέσεις, δυνατότητες και ετοιμότητα συμβατικών οικονομικών και πολιτικών μοντέλων, μου θυμίζει ακριβώς αυτό το προκατακλυσμιαίο πολιτικό θράσος περί ολικού αφορισμού των αντιπάλων σου και της μονοπώλησης της αλήθειας από σένα. Έτσι, χωρίς να λες τη δική σου αντιπρόταση, που προφανώς, δεν υπάρχει. Βέβαια, απ’ ότι διαβάζω η ευεργετική για τη μεγαλόνησο επίσκεψη, είχε και θεωρητικό περιτύλιγμα με ομιλητές έτερα χαμηλών τόνων στελέχη του κόμματος μετά περιστασιακών λαθρεπιβατών της εξουσίας, στο Μαλεβύζι στα πλαίσια των πολιτικών ασκήσεων του ΣΥΡΙΖΑ «μένουμε όρθιοι ΙΙ», όπου, λέει οι θεωρητικοί αυτοί, ανέπτυξαν το «πρόγραμμα άμεσων (sic) παρεμβάσεων του ΣΥΡΙΖΑ “Προοδευτική Συμμαχία” το οποίο στοχεύει στη διασφάλιση της διατήρησης της κοινωνικής συνοχής, του σφυγμού της οικονομίας, και της άμβλυνσης των επιπτώσεων της πανδημίας στη ζωή των ανθρώπων».  

Επειδή τουλάχιστον σ’ εμένα εκείνο το «μένουμε όρθιοι» μου σηματοδοτεί κάποιον αδιόρατο πεσιμισμό που εμπεριέχει και μια κρυφή προστακτική, για το ΣΥΡΙΖΑ που πιθανόν να μην το υποψιάζεται, (μου θυμίζει εκείνο το «σκάσε και κολύμπα» μέχρι να (ξαν)αράξουμε στο Μαξίμου), ίσως θα ήταν αναγκαίο να ξαναδούν λίγο εκεί στην Κουμουνδούρου τις λεκτικές τους εφεδρείες και να μετονομάσουν όλο το επόμενο στάδιο των πολιτικών τους εξορμήσεων σε «Σοφία Ορθή» ή εναλλακτικά και «Σοφία Ορθοί», στον πληθυντικό. Άλλωστε είναι κρίμα τέτοια περισπούδαστη σοφία, δηλώσεις και βαρύγδουπες ανακοινώσεις έμπλεων πολιτικής φιλοσοφίας που θα ζήλευε και ο Αριστοτέλης να πηγαίνουν χαμένες.

Η κ. Νοτοπούλου, ραγδαία ανεβαίνει στο πολιτικό χρηματιστήριο της αντιπολίτευσης ως έχουσα από τον τομέα της καθαριότητας που αποκόμισε εμπειρία, την πλέον κατάλληλη ειδίκευση για να οδηγήσει σε σωτήριους λειμώνες τον χειμαζόμενο ελληνικό τουρισμό. Δεν μου προξενεί καμία εντύπωση. Εδώ η Θεοδώρα από τα παρασκήνια του Ιπποδρόμου στρογγυλοκάθισε στο θρόνο των Καισάρων. Πλάκα θα κάνουμε τώρα;

Κ. Μα. 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ