Βαθαίνει η ρήξη Δήμου Ηρακλείου - Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Βαθαίνει η ρήξη Δήμου Ηρακλείου - Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Για απόφαση - πρόκληση, κάνουν λόγο στη Λότζια – «Θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας»

 

Σε προσφυγή για την ακύρωση απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης η οποία δεν εγκρίνει πιστώσεις του Δήμου Ηρακλείου για προμήθεια Μέσων Ατομικής Προστασίας στο πλαίσιο αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού, προχωρά η Λότζια.

Στο ήδη τεταμένο κλίμα στις σχέσεις Δήμου – Αποκεντρωμένης έρχεται να προστεθεί απόφαση, η οποία ακυρώνει την έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής σε σύμβαση προμήθειας ΜΑΠ, ύψους περίπου 431.000 ευρώ, που αποφασίστηκε ομόφωνα με το ξεκίνημα της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Αν είχαμε ένα – δύο κρούσματα σε υπαλλήλους του δήμου, τι θα έλεγε σήμερα η Αποκεντρωμένη;»

Λειτουργήσαμε καθόλα νόμιμα και ορθά, θωρακίσαμε τους ανθρώπους που δεν έμειναν ούτε μια ημέρα σπίτι τους, δηλώνουν στη Λότζια ξεκαθαρίζοντας ότι θα υπερασπιστούν μέχρι τέλους τα συμφέροντα του δήμου και των εργαζομένων του.   Σημειώνουν δε με νόημα τον χρόνο λήψης της απόφασης, μια και έχουν περάσει σχεδόν δυόμιση μήνες από την συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής. Προχωρώντας δε ένα βήμα παραπέρα επισημαίνουν την «ευκολία με την οποία ελήφθη η απόφαση καθώς η εξέλιξη της πανδημίας είναι καλή».

Υπενθυμίζουν επίσης την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία προβλέπεται ότι είναι άμεσα εκτελεστέες οι αποφάσεις της Οικονομικής επιτροπής όταν αφορούν λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας χωρίς καν να απαιτείται η έγκριση της Αποκεντρωμένης. 

Με την απόφαση αυτή – λένε στη Λότζια – η Αποκεντρωμένη υπερβαίνει τα εσκαμμένα και προχωρά σε έλεγχο σκοπιμότητας και όχι νομιμότητας ως θα όφειλε. Δίνουν δε... «ραντεβού» στην ειδική επιτροπή του άρθρου 152 που θα κληθεί να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά!

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ