Βαθιά συγκινημένη στη Βιάννο η Κ. Σακελλαροπούλου

Βαθιά συγκινημένη στη Βιάννο η Κ. Σακελλαροπούλου

"Δικαίως η περιοχή περιβάλλεται με την αχλή του μύθου" είπε η ΠτΔ και κόμπιασε αναφερόμενη στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας

Στιγμές έντονης συγκινησιακής φόρτισης έζησε στη Βιάννο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, παρουσία της οποίας κορυφώνονται οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στα θύματα του Ολοκαυτώματος. 

Κατά τη διάρκεια της αντιφώνησής της η κ. Σακελλαροπούλου προέβη σε απολογισμό των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας. Το μέγεθος της απόλυτης καταστροφής που συντελέστηκε στην ευρύτερη περιοχή της Βιάννου και της Ιεράπετρας τον Σεπτέμβρη του 1943 δεν άφησε ασυγκίνητη την ΠτΔ. 

Σακελλαροπούλου αντιφώνηση

"Ο απολογισμός της καταστροφής υπήρξε συγκλονιστικός. Σχεδόν 500 κάτοικοι σφαγιασμένοι, κοντά χίλια σπίτια καμένα, δέκα χωριά ολοσχερώς κατεστραμμένα", είπε χαρακτηριστικά η κ. Σακελλαροπούλου και κόμπιασε για λίγα δευτερόλεπτα προσπαθώντας να  συγκρατήσει τη συγκίνηση που την πλημμύριζε.

Σε άλλο σημείο της αντιφώνησης της η ΠτΔ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις γυναίκες της μαρτυρικής επαρχίας επισημαίνοντας το θάρρος, την υπομονή και την εγκαρτέρηση που επέδειξαν κρατώντας - όπως είπε - ζωντανή τη μνήμη της συμφοράς και της αντίστασης απέναντι στη ναζιστική θηριωδία.

Σακελλαροπούλου επιζήσαντες

Η συγκίνηση της κ. Σακελλαροπούλου ήταν έκδηλη ακόμη δύο φορές, τη στιγμή που κατέθετε στεφάνι στο μνημείο των θυμάτων του Ολοκαυτώματος στο Σελί Αμιρών αλλά και τη στιγμή που χαιρέτησε από κοντά τους επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος.

Σακελλαροπούλου κατάθεση στεφάνων

Διαβάστε επίσης:

Σακελλαροπούλου: Το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων παραμένει ανοιχτό

Η πρόσκληση του Δημάρχου στην Πρόεδρο και το επιτυχημένο δείπνο στο «Μαρίνα»

Όταν η Πρόεδρος συνάντησε τον π. Ανδρέα

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ