Το "βρώμικο 89" και η επανάληψη της συζήτησης στην Αριστερά

Το "βρώμικο 89" και η επανάληψη της συζήτησης στην Αριστερά

Γιατί διεφώνησε ο Νίκος Φίλης

Και να που στην Αριστερά ξαναγυρίζει η συζήτηση στο...βρώμικο 89! Στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ έκανε τοποθέτηση ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για απόπειρα δημιουργίας «κλίματος 89» από την κυβέρνηση, εκτιμώντας ότι στόχος την τελευταίων εξελίξεων είναι ο ίδιος.  

«Γιατί εγώ είμαι ο στόχος τους. Τους έχω πει πολλές φορές. Θα το ξαναπώ και σήμερα. Αν δεν είναι θρασύδειλοι, εδώ είμαι. Μη κουράζονται και μη φθείρονται, χρησιμοποιώντας το παρακράτος των μαφιόζικων υποκλοπών και τις μεθόδους των υπόδικων εκδοτών και επιχειρηματιών που τους στηρίζουν. Αν πιστεύουν ότι τους ευνοεί ένα ριμέικ του 1989 ας διευρύνουν το κατηγορητήριο να με συμπεριλάβουν. Αν όμως δε το τολμούν, να σταματήσουν αυτόν το κατήφορο τώρα. Μην μετατρέπετε κύριε Μητσοτάκη τη πολιτική ζωή σε βούρκο, μόνο και μόνο για να ξεφύγετε από τις δικές σας ευθύνες για τη καταστροφή της οικονομίας. Μην ανοίγετε το καπάκι του υπονόμου. Γιατί ο πρώτος που θα πέσει μέσα θα είστε εσείς. Εγώ δε πρόκειται να ακολουθήσω», ήταν η σχετική του τοποθέτηση.

  Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε ομως η τοποθέτηση του Νίκου Φίλη, ο οποίος υπογράμμισε ότι διαφωνεί με την τοποθέτηση περί απόπειρας επανάληψης του «βρώμικου 89». «Δεν με εκφράζει το βρώμικο ’89. Δεν μπορούμε να λέμε σήμερα ότι μπορεί να επαναληφθεί το βρώμικο 89. ‘Αλλοι ήταν οι πρωταγωνιστές τότε. To ΠΑΣΟΚ είχε την ευθύνη για την θεσμική κρίση, ενώ η Αριστερά ήταν δύναμη εξυγίανσης και όχι συγκάλυψης σκανδάλων. Επιπλέον, η Αριστερά έχει κάνει τον ανασταχασμό της για εκείνη την περίοδο». Παράλληλα, «φωτογραφίζοντας» τον Νίκο Παππά τόνισε ότι η Αριστερά δεν μπορεί και δεν πρέπει να κάνει εκπτώσεις από τις αρχές της και υπογράμμισε ότι «πολλά πράγματα μας ταπείνωσαν, η Αριστερά και το ηθικό της πλεονέκτημα δίνει καθημερινά εξετάσεις». Παράλληλα, αναρωτήθηκε για ποιο λόγο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ανήγαγε το κράτος του Ισραήλ σε προνομιακό συνομιλητή της.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ