Δεν βγήκαν στους δρόμους οι Ηρακλειώτες... αλλά έπεσαν πρόστιμα !

Δεν βγήκαν στους δρόμους οι Ηρακλειώτες... αλλά έπεσαν πρόστιμα !

Ο ίδιος ο αστυνομικός διευθυντής Νίκος Σπυριδάκης βρέθηκε στο δρόμο και στις περιπολίες μέχρι τα ξημερώματα

Πιστοί στην τήρηση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας αποδείχτηκαν οι Ηρακλειώτες που φρόντισαν να μην παίξουν με τη... φωτιά κι έμειναν σπίτι περνώντας οικογενειακά την αλλαγή του χρόνου.

Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά αστυνομικές πηγές, πιο πολλά ήταν τα μπλόκα και η παρουσία των αστυνομικών από τους πολίτες που ρίσκαραν να κινηθούν με το αυτοκίνητο τους, είτε για μια βόλτα στο άδειο Ηράκλειο, είτε επιστρέφοντας από κάποιο ρεβεγιόν στα κλεφτά !

Κοντά 10 συνεργεία της Ελληνικής Αστυνομίας  βρέθηκαν στο κέντρο αλλά και στις παρυφές της πόλης και η κίνηση καμία σχέση δεν είχε με την παραμονή των Χριστουγέννων, που κάπως ξετσούμισαν!

Ανάλογη εικόνα, με την πόλη υπήρχε και στην ενδοχώρα, όπου κι εκεί τα μέτρα ήταν αυστηρά και δεν είχαμε παρατράγουδα. Κι όπως μας εξηγούσαν από την τοπική ΕΛ.ΑΣ το αυστηρό πρόγραμμα από την αστυνομία μέρα νύχτα θα τηρηθεί και σήμερα Πρωτοχρονιά αλλά και αύριο Σάββατο, προς γνώση και συμμόρφωση όσων θέλουν να κάνουν ρεβεγιόν ή... παρεάκια ετεροχρονισμένα.

Μέσα σε αυτό το αυστηρό πλαίσιο, κάποιοι κινήθηκαν κόντρα στην απαγόρευση, από παράδρομους ή από μέρη που δεν υπήρχε αστυνομική παρουσία, γνωρίζοντας πως τα μπλόκα ήταν στατικά, αλλά στο επιτελείο της ΕΛΑΣ άλλαξαν στην πορεία τον σχεδιασμό και μετέτρεψαν την αστυνομική παρουσία σε περιπολικά εν κινήσει με αποτέλεσμα να καταγράφουν περίπου 25 παραβάσεις, πέριξ των ωρών αλλαγής του χρόνου.

Ο ίδιος ο αστυνομικός διευθυντής Νίκος Σπυριδάκης βρέθηκε στο δρόμο και στις περιπολίες μέχρι αργά τα ξημερώματα, και διαπίστωσε ιδίοις όμμασι πως όλα πήγαν κατ ευχήν, σ’ αυτή την παράξενη και όχι ευχάριστη αλλαγή του χρόνου για όλους μας. Συνολικά στη χθεσινή παραμονή πρωτοχρονιάς η αστυνομία στο Ηράκλειο για το θέμα των μετακινήσεων αλλά και τη μη χρήση μάσκας έκοψε κοντά στα 50 πρόστιμα !

 

 

Φωτογραφία: Eurokinissi 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ