Δεν είναι ο ρόλος της αστυνομίας αυτός!

Δεν είναι ο ρόλος της αστυνομίας αυτός!

Να κυνηγά όσους μασκο... διαφεύγουν

Το νέο κυνήγι των... μασκοφόρων σε κρεοπωλεία, σούπερ μάρκετ, κομμωτήρια, και καταστήματα λιανικής, σε μια άσχημη περίοδο για την αγορά, προβληματίζει τους αστυνομικούς που βλέπουν για μια ακόμη φορά, να βρίσκονται απέναντι από την κοινωνία και να καλούνται να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά!

Διότι είναι κατανοητό, σε μια αγορά που ψυχομαχεί, σε ένα περιβάλλον που ψάχνεις τους πελάτες με το ντουφέκι και προσπαθείς εναγωνίως να βγάλεις τις υποχρεώσεις σου, το 150αρι και το 400αρι που μπορεί να σου επιβάλουν σε πρόστιμο, εύκολα μπορεί να φέρει πολύ άγριες καταστάσεις!

Όπως εξομολογήθηκε ανώτερος αστυνομικός της ΕΛΑΣ στην Κρήτη, ήδη κάποια μικτά συνεργεία πάνε με τη συνοδεία ανδρών της ΔΙΑΣ ή των ΤΑΕ, στους ελέγχους, διότι φοβούνται τις αντιδράσεις πελατών, επιχειρηματιών και εργαζομένων, στη θέα ενός αιφνίδιου αστυνομικού ελέγχου!

Ένα τέτοιο πρόστιμο για πολλούς( όσοι το έχουν ή δουλεύουν ) είναι το βδομαδιάτικο μεροκάματο... δεν το δέχεσαι αψήφιστα.

Και για να είμαστε σοβαροί: ο ρόλος της αστυνομίας είναι άλλος· δεν είναι του κυνηγού όσων μασκο... διαφεύγουν. Και ειδικά σε συνθήκες άγριας οικονομικής κρίσης, σε επαγγέλματα, τουριστικές περιοχές και κλάδους ολόκληρους που βιώνουν τον εφιάλτη του κορωνοϊού!

Αυτά τα λέμε για να μην ζήσουμε καταστάσεις, με φραστικά επεισόδια, ξυλιές και άλλες όμορφες σκηνές που μπορεί να φέρει αυτό το κυνηγητό για τις μάσκες !

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ