"Δεν υπήρξε ουδέποτε φοιτητής μας" λέει το Πανεπιστήμιο Κύπρου για τον Κ. Βελόπουλο

"Δεν υπήρξε ουδέποτε φοιτητής μας" λέει το Πανεπιστήμιο Κύπρου για τον Κ. Βελόπουλο

Σάλο έχει προκαλέσει η ανακοίνωση του ιδρύματος που διαψεύδει κατηγορηματικά όσα ισχυρίζεται ο πρόεδρος της "Ελληνικής Λύσης" στο βιογραφικό του

Σάλο έχει προκαλέσει η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου που εκδόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης και δημοσιοποιήθηκε μέσω του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, σύμφωνα με την οποία ο Κυριάκος Βελόπουλος ουδέποτε υπήρξε φοιτητής του ιδρύματος.

Στο βιογραφικό του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρει ότι το 2013 αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Κύπρου με γνωστικό αντικείμενο την Ιστορία, την Αρχαιολογία και τον Ελληνικό Πολιτισμό και ότι το 2016 έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το ίδιο πανεπιστήμιο με εξειδίκευση την Επικοινωνία και τη Νέα Δημοσιογραφία.

Ωστόσο, στην ανακοίνωσή του το Πανεπιστήμιο Κύπρου αναφέρει ότι ουδέποτε ο Κυριάκος Βελόπουλος υπήρξε φοιτητής και απόφοιτος του ιδρύματος. Μάλιστα, στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

«Εχει περιέλθει στην αντίληψή μας ότι το μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Κυριάκος Βελόπουλος φέρεται να έχει λάβει το 2013 από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, πτυχίο με ειδίκευση στην Ιστορία, Αρχαιολογία και τον Ελληνικό Πολιτισμό και το 2016 μεταπτυχιακό τίτλο με ειδίκευση στην Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου διευκρινίζει ότι ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος ουδέποτε υπήρξε φοιτητής του και βεβαίως δεν έχει πάρει πτυχίο ή/και μεταπτυχιακό τίτλο». 

Το όλο ζήτημα άρχισε να περιπλέκεται ακόμη περισσότερο όταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης επανήλθε με ανάρτησή του στο Twitter όπου παρέθεσε φωτογραφία του μεταπτυχιακού του τίτλου από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου που αποτελεί ανεξάρτητο από το συμβατικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ΑΕΙ.

Βελόπουλος

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ