Διεθνής επιστημονική διάκριση για τον κρητικό γιατρό κ. Γεώργιο Ζ. Παπαδάκη

Διεθνής επιστημονική διάκριση για τον κρητικό γιατρό κ. Γεώργιο Ζ. Παπαδάκη

Απέσπασε το βραβείο καλύτερης διεθνούς ανακοίνωσης

 

Σημαντική διάκριση για το ερευνητικό έργο του πυρηνικού ιατρού από την Κρήτη κ. Γεωργίου Ζ. Παπαδάκη. Στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικάνικης Εταιρείας Πυρηνικής Ιατρικής (Society of Nuclear Medicine & Molecular Imaging) που ολοκληρώνεται σήμερα, ο Ηρακλειώτης επιστήμονας απέσπασε το βραβείο καλύτερης διεθνούς ανακοίνωσης (International Best Abstract Award).  https://am.snmmi.org/iMIS/SNMMI-AM/Award_Winners.aspx

  Η ερευνητική εργασία που βραβεύθηκε είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας ανάμεσα στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) της Κρήτης και το κορυφαίο σε παγκόσμιο επίπεδο ερευνητικό κέντρο στο πεδίο της Ιατρικής, τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (National Institutes of Health) στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ, την οποία έχει εγκαθιδρύσει ο κρητικός γιατρός και αναφέρεται σε ασθενείς με μια σπάνια μορφή ιστιοκυττάρωσης τη νόσο Erdheim-Chester (ECD).

  Πρόκειται για σημαντική διάκριση για τον Έλληνα ερευνητή, καθώς η συγκεκριμένη επιστημονική εταιρεία είναι κορυφαία παγκοσμίως, στο πεδίο των εφαρμογών της Πυρηνικής Ιατρικής και των σύγχρονων υβριδικών τεχνικών μοριακής απεικόνισης με τη χρήση ραδιοφαρμάκων, με στόχο τη χάραξη και εφαρμογή σύγχρονων στρατηγικών ιατρικής ακριβείας που θα επιτρέψουν την αποτελεσματικότερη διαχείριση των ασθενών σε ποικίλα νοσήματα.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ