"Αιτία πολέμου" για τον Λαμπρινό η διαχείριση του Φάρου!

"Αιτία πολέμου" για τον Λαμπρινό η διαχείριση του Φάρου!

Το θέμα σύντομα θα έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο

Δεν θ’ αργήσει να φτάσει στο δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου η πρόταση της δημοτικής αντιπολίτευσης να παραχωρηθεί η έκταση του πρώην Φάρου, στη Νέα Αλικαρνασσό για τη δημιουργία Μουσείου Μικρασιατικού Πολιτισμού, μετά από αίτημα των Μικρασιατικών Σωματείων. Η πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να εξεταστεί το σχετικό αίτημα, να αναζητηθεί ένας χώρος, ίσως να οριστεί και μια επιτροπή, αλλά σε καμία περίπτωση ο συγκεκριμένος που τον προορίζει για τη μετεγκατάσταση των διάσπαρτων δημοτικών υπηρεσιών.

Μάλιστα το γεγονός πως η αντιπολίτευση στον δήμο έχει την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο κάνει περίπου ως σχεδόν σίγουρη τη λήψη της σχετικής απόφασης καθώς τα… κουκιά είναι μετρημένα και ως συνήθως δεν υπάρχει τρόπος συνεννόησης!

Για τον Βασίλη Λαμπρινό πάντως μια τέτοια απόφαση, της διαχείρισης δηλαδή του φιλέτου της δημοτικής περιουσίας, μιας έκτασης 2.500 τετραγωνικών χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της δημοτικής αρχής και του δημάρχου, αποτελεί μια αλλοίωση της λαϊκής βούλησης καθώς εκτιμά πως σ’ ένα τόσο σημαντικό ζήτημα δεν μπορεί το συμβούλιο να έρχεται σε κόντρα με το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών, όπου η μεγάλη πλειοψηφία εξουσιοδότησε το δήμαρχο και την παράταξη του να εφαρμόσουν το δημοτικό τους πρόγραμμα.

Άλλοι εξελέγησαν στη Λότζια κι άλλοι εν τέλει θα νομοθετούν - ακούστηκε να λέει σε συνεργάτες του ο δήμαρχος, που θεωρεί περίπου ως αιτία « πολέμου» με την αντιπολίτευση την πρόθεση της να αποφασίζει εκείνη για κομβικά θέματα όπως είναι η τύχη της δημοτικής περιουσίας!

Το σίγουρο είναι πως όταν θα φτάσει το θέμα στο συμβούλιο θα ανέβουν οι τόνοι, ενώ είναι πράγματι ένας λόγος να διαφανεί πως στο δήμο Ηρακλείου ( και με φόντο την επόμενη αχαρτογράφητη επόμενη μέρα ) οι οξύνσεις και η πόλωση σε θέματα που δεν φαίνεται διάθεση να βρεθεί κοινός λόγος, θα αποτελούν… ψωμοτύρι για να κάνει ο καθείς το κομμάτι του.

Διαβάστε επίσης:

"Ναι" της αντιπολίτευσης στην πρόταση δημιουργίας Μουσείου Μικρασιατικού Πολιτισμού

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ