«Το δίλημμα του Πλάτωνα» και ο ακούραστος Στ.Βισκαδουράκης

«Το δίλημμα του Πλάτωνα» και ο ακούραστος Στ.Βισκαδουράκης

Η νέα δουλειά του Ηρακλειώτη συγγραφέα

Έχει και τα καλά της η καραντίνα τελικά. Ο εγκλεισμός μπορεί να δημιούργησε πολλά προβλήματα, αλλά δίνει τη δυνατότητα σε ταλαντούχα άτομα να ξεδιπλώσουν το πολύπλευρο ταλέντο τους. Ιδιαίτερα παραγωγική αποδείχθηκε μάλιστα η περίοδος του lockdown για τον γνωστό Ηρακλειώτη συγγραφέα Στέλιο Βισκαδουράκη καθώς στη διάρκειά του ολοκλήρωσε τον κορμό των διηγημάτων που θα περιλαμβάνονται στο νέο του βιβλίο.

Έτσι, μετά τις συλλογές διηγημάτων «Στη Ρωγμή του Χρόνου» και «Το Τανγκό της Βροχής», που πέρυσι εκδόθηκε και στα γαλλικά από τον εκδοτικό οίκο L'Harmattan, έναν από τους σημαντικότερους εκδοτικούς οίκους της Γαλλίας αλλά και τη νουβέλα «Το πιάτο της απιστίας», που αγκαλιάστηκαν θερμά από το αναγνωστικό κοινό, ο Στέλιος Βισκαδουράκης επανέρχεται με μία νέα συλλογή διηγημάτων.

 Η νέα συλλογή, που θα κυκλοφορήσει σε μερικούς μήνες, θα έχει τίτλο «Το δίλημμα του Πλάτωνα» και  αποτελείται από δέκα διαφορετικές ιστορίες. Ο τίτλος της συλλογής αναφέρεται στο ομότιτλο διήγημα που περιλαμβάνεται στο βιβλίο και έχει αναφορές σε μία κορυφαία  προσωπικότητα που συνδέεται με μία σημαντική ιστορική περίοδο του τόπου.

Ο Στέλιος Βισκαδουράκης δεν εκδίδει βιβλία συχνά, αν και γράφει συνεχώς, καθώς θεωρεί ότι κάθε συγγραφική προσπάθεια εμπεριέχει ευθύνη, πολύ συλλογισμό, σκέψη και δεν κατατίθεται εύκολα. Όπως πιστεύει και αναφέρει χαρακτηριστικά : «Σημασία δεν έχει να γράφεις τις λέξεις, να τις σκαλίζεις ή να τις ζωγραφίζεις. Σημασία έχει να σχηματίζουν, να σκαλίζουν και να χρωματίζουν το συναίσθημά σου».

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ