Επιτροπή αγώνα και κινητοποιήσεις στο Γερωνυμάκειο Βρεφοκομείο

Επιτροπή αγώνα και κινητοποιήσεις στο Γερωνυμάκειο Βρεφοκομείο

Ενημερώθηκαν οι γονείς ότι το κτήριο είναι ακατάλληλο

Γενική συνέλευση των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων που στεγάζονται στο κτίριο του παλιού Βρεφοκομείου επί της οδού Γερωνυμάκη (24ο και 31ο Δημοτικό), πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου με τους γονείς να ενημερώνονται ότι το κτίριο του σχολείου κρίθηκε ακατάλληλο για διδασκαλία.

Μεταξύ των λύσεων που έχουν προταθεί είναι να χρησιμοποιούνται εναλλάξ τα κοντέινερ που βρίσκονται στην αυλή, ώστε κάποιες τάξεις να κάνουν μάθημα διά ζώσης και κάποιες μέσω webex. Εναλλακτικά, προτάθηκε από τον Δήμο Ηρακλείου να λειτουργήσουν τα σχολεία εναλλάξ με πρωινό-απογευματινό ωράριο. 

Και οι δύο λύσεις αποδοκιμάστηκαν έντονα από τους γονείς ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που χαρακτήρισαν "προσβλητικό" το γεγονός ότι δεν παρευρέθηκαν ενώ είχαν κληθεί εκπρόσωποι του Δήμου Ηρακλείου και της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Το κλίμα ήταν εκρηκτικό και τα ΔΣ των δύο συλλόγων γονέων και κηδεμόνων παραιτήθηκαν. Δημιουργήθηκε μάλιστα επιτροπή αγώνα, η οποία και θα αποφασίσει κινητοποιήσεις και τις περαιτέρω ενέργειες.

Σε ανακοίνωση- ψήφισμα που συνυπογράφουν 177 γονείς αναφερεται:

«Το διάστημα που ακολούθησε μετά το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου και της διακοπής των σχολικών μαθημάτων, βρεθήκαμε στην δυσάρεστη θέση τα παιδιά μας στο 24ου και 31ου Δημοτικό σχολείο να απέχουν από τη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία ήδη για 15 μέρες, ενώ στα υπόλοιπα σχολεία έχει αποκατασταθεί η λειτουργία.

Στις 09 Οκτωβρίου 2021, τα ΔΣ των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, σε έκτακτη γενική συνέλευση που συγκαλέστηκε ύστερα από πίεση των γονέων, μας παρουσίασαν τις προτάσεις του Δήμου και της Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι προτεινόμενες λύσεις ήταν:
• η εκ περιτροπής διδασκαλία δια ζώσης πρωί-απόγευμα ή
• εκ περιτροπής διδασκαλία πρωί με δια ζώσης και τηλεκπαίδευση, χωρίς να προσδιορίζεται κανένας χρονικός ορίζοντας επιστροφής στην κανονική λειτουργία του σχολείου.

Οι γονείς διαφωνούμε και με τις δυο προτάσεις και ψηφίσαμε το παρακάτω ψήφισμα, οποίο συνοδεύεται από τις υπογραφές μέχρι στιγμής 177 γονέων:

«Οι γονείς του 24ου και 31ου Δημοτικού Σχολείου του Δήμου Ηρακλείου διεκδικούμε άμεσα την επίλυση του θέματος που έχει δημιουργηθεί μετά το σεισμό της 27 Σεπτεμβρίου με Πρωινή Δια Ζώσης Εκπαίδευση σε κατάλληλες Συνθήκες με επιτροπή γονέων που θα μας αντιπροσωπεύει στις συζητήσεις με τους φορείς του Δήμου.

Τη Δευτέρα στις 11/10/2021 τις 12 η ώρα θα είμαστε στην Λότζια για να καταθέσουμε το ψήφισμά μας και να απαιτήσουμε την υλοποίησή του.

Επειδή η συμμετοχή είναι η δύναμή μας να είμαστε όλοι εκεί».


 

Δείτε επίσης:

Εκτός σχολείου θα μείνουν μαθητές του Ηρακλείου και την ερχόμενη βδομάδα

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ