Εκτός σχολείου θα μείνουν μαθητές του Ηρακλείου και την ερχόμενη βδομάδα

Εκτός σχολείου θα μείνουν μαθητές του Ηρακλείου και την ερχόμενη βδομάδα

Σήμερα αναμένονται οι ανακοινώσεις από την Περιφέρεια Κρήτης- Ποια σχολεία θα ανοίξουν και ποια θα παραμείνουν κλειστά.

Για τρίτη συνεχόμενη βδομάδα αναμένεται να μείνουν κλειστά σχολεία της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου που ακόμα μετρούν πληγές από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου.

Σήμερα, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, κ. Νίκος Συριγωνάκης, αναμένεται να δώσει νέα παράταση στην αναστολή λειτουργίας ορισμένων σχολικών μονάδων, βάση των εισηγήσεων που γίνονται από τους Δήμους Μινώα Πεδιάδος, Αρχανών- Αστερουσίων, Ηρακλείου, Χερσονήσου και Φαιστού.

Στους υπόλοιπους Δήμους, όλα τα σχολεία λειτουργούν κανονικά.

 

Στον Δήμο Μινώα Πεδιάδος, αναμένεται να λειτουργήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου όλα τα Νηπιαγωγεία, οι παιδικοί σταθμοί αλλά και το Δημοτικό Σκινιά.

Για τα υπόλοιπα σχολεία, ήδη βρίσκονται σε Αρκαλοχώρι και Θραψανό οι πρώτοι οικίσκοι που θα στεγάσουν τους μαθητές τους το επόμενο διάστημα.

Στον Δήμο Αρχανών Αστερουσίων, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα σχολεία στο Τεφέλι, όπου χρειάζονται λυόμενες αίθουσες για να εξυπηρετηθούν οι μαθητές.

Στον Δήμο Ηρακλείου, όπως έγραψε το Cretalive, ακατάλληλα έχουν κριθεί τα μισθωμένα κτήρια των 4ου, 17ου και 69ου Νηπιαγωγείων. Αναζητούνται λύσεις για το πού θα στεγαστούν οι μαθητές. Όσο αφορά στο μονοθέσιο 17ο Νηπιαγωγείο, αναμένεται να δοθεί μία αίθουσα από τα 25ο και 27ο Δημοτικά Ηρακλείου, που είναι σε πολύ κοντινή απόσταση.

Στα συστεγαζόμενα 32ο και 43ο Νηπιαγωγεία Ηρακλείου, είναι σε εξέλιξη οι εργασίες και αναμένεται να ολοκληρωθούν την ερχόμενη βδομάδα. Στο 7ο Δημοτικό, οι τελικές εργασίες θα γίνουν μέσω της εργολαβίας που θα αναθέσει ο Δήμος τις επόμενες ημέρες.

Όσο αφορά στα συστεγαζόμενα 24ο και 31ο Δημοτικά, το πετρόκτιστο κτήριο έχει κριθεί ακατάλληλο και εξετάζεται η λύση της τοποθέτησης λυόμενων αιθουσών, μέχρι να γίνει ολοκληρωμένη παρέμβαση στο κτήριο.
Στον Δήμο Χερσονήσου, ενδέχεται να λειτουργήσει το Δημοτικό Επισκοπής από την ερχόμενη Δευτέρα, όμως, εργασίες θα συνεχίσουν την ερχόμενη βδομάδα στα Νηπιαγωγείο Γουβών, Γυμνάσιο και Λύκειο Επισκοπής.

Ο σεισμός αποκάλυψε το στεγαστικό πρόβλημα στα ΕΕΕΕΚ και ΚΔΑΠ Τυμπακίου, στον Δήμο Φαιστού, όπου αναζητείται λύση για τη μεταστέγασή τους.

Δείτε επίσης:

Έφτασαν στο Θραψανό οι πρώτες λυόμενες σχολικές αίθουσες

Σεισμός: "Αγώνας δρόμου" για την επιστροφή στην εκπαιδευτική διαδικασία

Ποια σχολεία δε θα ξαναλειτουργήσουν στο Ηράκλειο!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ